Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, spune că se discută prea mult despre plagiate fiind umbrite astfel valorile învăţământului românesc, în condiţiile în care nici legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele.

„Am avut întotdeauna absolvenţi extraordinari care au plecat în străinătate. Este păcat cu umbrim valorile învăţământului prin scoaterea în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate”, a declarat Valentin Popa, după audierea din comisia parlamentară, unde a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Popa spune ccă nici legea nu este foarte clare în domeniul plagiatelor.

„Nici legea după care ar trebui sa îi condamnăm nu este chiar perfectă, nu prevede legea că trebuie ghilimele la un text pe care îl preluăm, sau citarea imediată după el, deşi azi cercetătorii noştri aşa fac. Nici eu nu am învăţat în facultate să fac în acest mod, citarea era la final, dar nu să o faci imediat lăngă text”, a mai spus ministrul propus al Educaţiei, potrivit cotidianul.ro.

1 COMENTARIU

  1. ESTE ADEVARAT DOMNULE ACADEMICIAN ION AUREL POP CA SUSTINETI UN ANALFABET LA PRELUAREA PORTFOLIULUI INVATAMANTULUI!!!!! CELALANT ANALFABET DE LA SUCEAVA!!

    DACA ESTE ADEVARAT ESTE O IMENSA DEZAMAGIRE !!!! PACAT!! PACT!!PACAT!!!PENTRU CE AM SPERAT DE LA DVS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here