Fostul senator Valer Marian arată care sunt cazurile politicienilor neșcolarizați, dar care sunt cunoscuți ca făcând parte din ”camarila” care trasează detinul României.

Exemple sugestive în acest sens sunt fostul ministru al Administratiei şi Internelor din guvernul Boc, Traian Igas (2010-2012), anterior liderul grupului PDL din Senatul Romaniei, fostul consilier prezidential si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea (2009-2012), fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (2008-2012), fostul ministru al Economiei din guvernul Ungureanu, Lucian Bode (2012), sau fostul sef operativ al SRI, generalul Florian Coldea (2005-2017), fostul sef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu (2005-2018), fostul sef al serviciului secret al Ministerului Administratiei si Internelor, comisarul sef Gheorghe Cristian Latcau (2010-2012), directorul SPP, generalul Lucian Pahontu (din 2005 pana in prezent), fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean (2010-2016) si fostul secretar general si presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu (2008-2015).

Cazul cel mai elocvent este al fostului ministru de interne Traian Igaş, pe care presedintele Traian Basescu l-a elogiat la învestire prezentându-l drept „un tanar jurist, care ştie carte”, deşi acesta a absolvit cu dificultate, la seral, repetând un an, un liceu industrial de prelucrare a lemnului, la vârsta de 24 de ani, obţinand calificarea de tâmplar, şi a absolvit, de la distanţă, la vârsta de 35 de ani, Facultatea de Drept din cadrul contestatei Universitati de Vest Vasile Goldis din Arad, care are reputatia de fabrica de diplome, cu o medie generala submediocra (6,25). Elena Udrea si Roberta Anastase au absolvit studii superioare juridice, dar au facut mai mult pe manechinele în facultate. Lucian Bode a absolvit, în condititii dubioase, o facultate obscura de electrotehnia din Oradea, pe care a urmat-o la fără frecvenţă, în perioada in care era angajat la Electrica Zalău, ca şef al unei echipe de electricieni căţăratori pe stâlpi de curent electric.


Repetentul Coldea, codaşul Predoiu si agramatul Pahonţu

Temutul si longevivul general Florian Coldea a absolvit destul de modest Liceul industrial nr. 11 din Arad (denumit si Liceul de petrol si gaze), a ramas repetent la Institutul Politehnic din Timisoara si a urmat ulterior Academia Nationala de Informatii, la care a repetat ultimul an. Generalul Silviu Predoiu a intrat si a absolvit cu greu, printre ultimii din promotie, Facultatea de Geologie-Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti, beneficiind de ajutorul tatalui sau, care era in perioada respectiva seful Serviciului de Contrainformatii din cadrul Inspectoratului General al Militiei. Comisarul sef Gheorghe Cristian Latcau a absolvit cu dificultate un liceu industrial din Zalau si si-a inceput cariera in politie in calitate de sofer, dupa care a devenit subofiter respectiv ofiter de politie. S-a laudat colegilor de serviciu ca ar fi absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Vasile Goldis din Arad, dar, solicitand relatii de la aceasta universitate in 2012, mi s-a raspuns ca Gheorghe Cristian Latcau nu a absolvit aceasta facultate. Latcau nu si-a publicat CV-ul pe site-ul oficial al serviciului secret al Ministerului Administratiei si Internelor in perioada in care a fost seful acestuia.

Generalul Lucian Pahontu, numit sef al SPP de Traian Basescu si mentinut de presedintele Klaus Iohannis, a absolvit o scoala de ofiteri, dar are mari probleme cu scrierea si cu vorbirea. Un general in rezerva mi-a marturisit ca , in perioada in care i-a fost comandant de pluton lui Pahontu, acesta il ruga sa-i scrie scrisorile de raspuns la scrisorile primite de la parintii sai. Un fost sef al Corpului de control al ministrului de interne mi-a relatat ca, dupa un control efectuat la comandamentul central al Jandarmeriei Romane, i-a solicitat generalului Pahontu, care era seful acestei institutii in perioada respectiva, sa dea o nota explicativa, iar acesta a scris cu greu, cu multa sudoare, o nota de o pagina, care continea vreo 14 greseli gramaticale. Spre finalul ultimului meu mandat de senator, mi-a aratat ultima declaratie de avere a sefului SPP, care avea 4 greseli gramaticale, desi o astfel de declaratie contine putine cuvinte, preponderente fiind cifrele. Ca fost profesor, presedintele Iohannis se poate si ne poate edifica aspra lacunelor gramaticale ale principalului sau pazitor pamantean, supunandu-l pe acesta unei probe de dictare.

Un jurist de aprozar la Curtea Constituţională

Augustin Zegrean, numit judecator la Curtea Constitutionala de ex-presedintele Traian Basescu ai ales presedinte al acestei institutii in 2010, cu sprijinul presedintelui jucator, a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, la fara frecventa si cu o medie mediocra, dovada in acest sens fiind faptul ca, timp de 8 ani, a fost angajat doar jurisconsult la doua intreprinderi de stat din Bistrita (Baza Judeteana de Aprovizionare Tehnico-Materiala, respectiv Intreprinderea de Retele Electrice).

In 1990 a devenit avocat in Baroul Bistrita-Nasaud si in acelasi an a intrat in politica, fiind senator FSN in perioada 1990-1992 si deputat PDL in perioada 2004-2007, rezultand ca a fost coleg de partid cu Traian Basescu vreme de un deceniu si jumatate. Un rol important in propulsarea lui Zegrean la Curtea Constitutionala l-a avut longevivul si influentul deputat bistritean Ioan Oltean, cu care a fost coleg de facultate si de tinerete jurisconsulta, devenit in perioada respectiva secretar general-adjunct, respectiv secretar general al PDL. Culmea ironiei este ca fostul presedinte al Curtii Constitutionale, considerat inca de unii un fel de guru in domeniu, desi dupa o experienta de aproape un deceniu la instanta constitutionala nu a depasit nivelul unui limbaj juridic de aprozar, a avut in facultate problemele cele mai serioase cu examenul de drept constitutional, pe care l-a sustinut in fata eminentului si exigentului profesor Ioan Deleanu. Spre deosebire de predecesorii sai, Zegrean nu are doctorat in drept, nu are cariera universitara si nu are nicio opera juridica, arată fostul senator Valer Marian.

1 COMENTARIU

  1. Dacă te uiți la acești impostori, deplângi pe cei care i-a promovat, dar realizezi și de ce, țara asta a noastră, și nu a lor, a ajuns în așa hal de decădere generalizată.
    Această situație se datorează mizerabilului Băsescu, un escroc cu studii făcute prin porturile cu felinar roșu, contrabandist de blugi, Kent și Răpirea din Serai, om fără cultură, imoral și vicios, care făcea alergie la intelectuali și promova nulitățile.
    Mai mult, cu slugile sale Kovesi și escroaca judecătoare Stanciu, și scalvii lor au băgat la pușcărie eventuala concurență. Vz. Condamnarea dlui prof, univ. dr. Adrian Năstase, băgat la pușcărie nevinovat. Repet : NEVINOVAT!
    Dacă el conducea România altfel erați acum români! România avea locul ei distinct, prestigios, în Europa. Ați pierdut români! Ați devenit slugile Europei!
    După un escroc a urmat un suspus străin, care are alte priorități, decât binele românilor.
    Regret pentru voi, dar e vina voastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.