Potrivit specialiștilor, în România, numărul de îmbolnăviri crește considerabil pe zi ce trece, aceștia au constatat că vârful valului 6 va fi prezent undeva pe la jumătatea lunii august.

Județul Cluj se află pe locul doi în țară în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19, iar în următoarele săptămâni, potrivit lui Moisescu, numărul persoanelor infectate va crește din cauza festivalurilor ce au loc în această perioadă. Directorul general DSP Cluj a amintit că organizatorii nu pot obliga pe cei care participă la festival să poarte mască, atâta timp cât nu există un cadru legal care să ducă la obligare.

Altceva decât să recomandăm partea medicală nu putem face deoarece nu există un cadru legal care să ducă la obligativitate. Recomand în spațiile aglomerate purtatul măștii și testarea. Să nu mergem nicăieri dacă suntem cu Covid-19 deoarece putem infecta pe cei dragi de lângă noi care, din diverse motive, nu s-au vaccinat sau au o imunitate mult mai slăbită decât a noastră”, a mai spus Moisescu.

Mihai Moisescu a declarat pentru Gazeta de Cluj, în urmă cu două săptămâni, că trebuie promovată ideea de vaccinare pentru ca populația să-și crească imunitatea față de coronavirus.

DSP recomandă vaccinarea, chiar dacă imunitatea de tip încruțișat față de subvariantele descoperite tip Omicron este mai scăzută, deoarece ne protejează față de o infecție de tip mediu”, a transmis directorul DSP Cluj.

Oamenii sunt curioși să afle unde se mai pot vaccina după închiderea centrelor și dacă ar trebui să repete o altă doză acum sau la toamnă cei care au deja administrate 2-3 doze.

„Din punctul meu de vedere, cei care au beneficiat doar de două doze este bine, în momentul de față, să efectueze cea de-a treia doză de vaccin. Iar undeva în toamnă-iarnă, așteptăm un nou vaccin, care să acopere mai bine varianta Omicron și probabil și celelalte tulpini noi. Va fi un vaccin administrat într-o singură doză, la fel ca vaccinul gripal, care este trivalent sau tetravalent”, a declarat medicul Florin Roșu.

Este important de spus că studiile au demonstrat că cei care sunt vaccinați cu 3 doze au o protecție de peste 80% și niciunul dintre cei vaccinați nu a dezvoltat forme severe, subliniază dr. Florin Roșu. Pentru persoanele care au deja 3 doze de vaccin administrate, medicul Florin Roșu spune însă că nu recomandă în acest moment administrarea celei de-a patra doze.

„Valul 6 nu va fi, oricum, la nivelul valului 4, când a existat o presiune foarte mare asupra sistemului de sănătate”, mai spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. „În momentul de față beneficiem de centrele de evaluare și tratament, unde se prezintă doar pacienții care sunt pozitivi. Ei pot primi inclusiv tratament la domiciliu, dacă nu prezintă o formă agravantă sau comorbidități”, adaugă medicul Florin Roșu.

Începând cu data de 1 iulie, vaccinarea împotriva COVID-19 este posibilă doar în cabinetele medicilor de familie. Medicii de familie nu sunt obligați să administreze vaccinuri împotriva COVID-19 în cabinetele lor, ci pot face acest lucru doar dacă vor. Practic, vaccinul împotriva COVID-19 nu este disponibil în toate cabinetele de medicină de familie, ci doar în o parte dintre acestea – este vorba despre medicii de familie care au decis să se implice în campania de vaccinare împotriva COVID-19. În cazul în care vaccinul nu este disponibil în cabinetul medicului tău de familie, te poți vaccina în orice alt cabinet.

Sursă: HotNews

Citește și: Lacul Beliș, distrus de secetă!

1 COMENTARIU

  1. Covid-19 o minciunā cat Everestul de pe urma cāruia au profitat cei care l-au SI inventat în urma cāruia au decedat milioane de oamenii nevinovati de pe planeta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.