Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat că o masă de aer foarte cald va lovi țara noastră în această săptămână, ceea ce va determina temperaturi de 40 de grade Celsius.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a vorbit, duminică, despre cum va fi vremea de săptămâna viitoare.

„Miercuri, temperaturi de caniculă, 35-36 de grade în extremitatea de vest a teritoriului, joi în aproape toate zonele de câmpie, în vest, în sud, în est, 36-37, poate chiar 38 de grade, iar vineri această masă de aer tropical se va restrânge către regiunile sud-estice ale țării noastre: Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea. Evident, revenim cu informații până la momentul respectiv, pentru că este un interval destul de lung și știm cu toții, că prognozele se mai schimbă la intervale la termene atât de mari, dar semnalul cumva este sigur. Este cert că această masă de aer cald se va deplasa în zona țării noastre și că vremea va deveni caldă”, a declarat Alina Șerban.

Precipitațiile vor lipsi în această săptămână, abia în weekend fiind anunțate fenomene specifice instabilității atmosferice.

„Putem avea cantități mai importante de apă, însă pe a reale destul de restrânse, oricum nu vor reface deficitul de umezeală din sol, în condițiile în care masa de aer cald se va extinde, iar umezeala, aceea care aproape că nu este, va fi și mai mult evaporată”, a a mai spus Alina Şerban, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here