Curtea de Apel București a condamnat-o azi pe Vanessa Amal Youness, iubita fostului şef al DGIPI, Gelu Oltean, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Vanessa Amal Youness a luat 700.000 de euro pentru a-l convinge pe Emil Boc să prelungească, pe vremea când era premier, contractele Microsoft.

Youness urmeaza sa fie incercerata in cursul zilei. Youness si Oltean sunt trimisi in judecata in dosarul Ayahuasca, alaturi de un fost agent secret. Acolo, cuplul problema este acuzat de trafic de droguri, grup infractional, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfășurarea de operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc fără drept, introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de produse sau substanțe toxice, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Instanţa a mai decis confiscarea de la Vanessa Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, a sumei de 1 milion de euro, în echivalent lei la cursul BNR.

”Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupție și inculpata YOUNESS Amal Vanessa împotriva sentinţei penale nr. 662 din data de 28 mai 2021, pronunțate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă pe apelanta – inculpată YOUNESS Amal Vanessa la plata sumei de 1.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare aferente apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupție, rămân în sarcina statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată prin punerea la dispoziție, prin mijlocirea grefei Curții, azi, 27 mai 2022”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here