Vanessa Youness – iubita fostului șef al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) din Ministerul de Interne, clujeanul Gelu Olteanu, a afirmat că în cele 140 de zile pe care le-a petrecut în Penitenciarul Gherla a trecut prin experiențe greu de imaginat.

Aceasta susține că angajații penitenciarului bat femeile, le înjură, le înjosesc, le umilesc. Vanessa Youness a povestit cum un gardian de la închisoare a intrat peste ea la duș.

„Am fost in aceasta vara 140 de zile, (abuziv, ilegal, nedreapt si lista continua), intr-un loc unde nu doresc nimanui sa fie, dar un loc in care am observat multe, am vazut multe, am auzit multe, am citit multe, am realizat si transcens multe…mult mai multe, decat credeam ca mai am, in aceasta calatorie temporara, a scolii vietii.

Manifest pentru femeie si pentru toate femeile care sunt asuprite, umilite, murdarite, ranite, batute, injurate, inselate, injosite…caci din pacate, barbatul ne-barbat, doar asta stie sa faca, sa simta o iluzorie si patata barbatie, lipsita de orice barbatie si O.U.A, Onoare, Umanitate, Altruism.

Da, in acele 140 de zile in abisul negru opac, barbatii “gardieni”, bat femeile, le injura, le injosesc, le umilesc…asa cum si cu mine inauntru la dus, s-a autoinvitat non-domnul gardian alintat Vali, care e scurt in toate, mai ales in bun simt primar, cand injura birjareste si anatomiceste, cu toate organele genitale bagate si scoase, in toate femeile din institutie, menite a fie reabilitate social si “ajutate” sa vada binele, pentru o viata mai buna.

Rog autoritatile sa se autosesizeze in a fi curioase macar si a face demersurile necesare de investigare, abordare a femeilor si ascultare a trairilor de cosmar, care au loc in asemenea institutii ale statului.

Tin minte si inca lucrez, sa transcend fara lacrimi de neputinta, noptile la rand, cand auzeam cum unele femei sunt batute pana la epuizare, cum era batuta regulat o anume d-soara Iutko, tinuta in izolare, care urla, tipa, plangea si se auzeau loviturile si nu puteam face nimic. Caci toate usile de metal erau inchise, iar oricat bateam in ele, nimeni nu deschidea, iar a doua zi, tot nimeni, nu vroia sa vorbeasca despre cele auzite. Cand ea era incurajata, sa ceara sa fie dusa la un consult la medicina legala, pentru un certificat medico-legal al urmelor de lovituri, nimeni nu o ducea.

Manifest, pentru toate surorile noastre in nevoie, care nu au voce, care urla dupa ajutor, dar nu sunt auzite, care au nevoie de o mana intinsa spre ajutor, nu spre abuz si bataie pana sunt bagate in spital de la lovituri, asa cum a fost internata 5 zile in spital, o alta anume d-soara Cherar Gina, de la lovituri primite de la un “gardian”, pana i-a spart arcada ochiului.”, a scris Vanessa Youness pe blogul său.

Vanessa Youness a fost condamnată la finalul lunii mai de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, după ce a luat mită 1 milion de euro. În această toamnă a fost eliberată din închisoare, până la judecarea contestației în anulare pe care a formulat-o.

Citește și: Anca Buzoianu: „Asistăm la un nivel destul de mare de neîncredere în autorităţi, iar acest lucru arată care este gradul de educație în rândul populației” – Ziar Gazeta de Cluj

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here