Omul de afaceri Ion Sturza a finalizat vânzarea Liberty Technology Park, spațiul de 46.000 mp al fostei fabrici de mobilă Libertatea din Cluj-Napoca, către americanii de la White Star Real Estate şi un fond de investiţii al unei universităţi din SUA. Valoarea tranzacției este evaluată la circa 40 de milioane de euro.

Negocierile pentru finalizarea proiectului au durat un an. 

Cele două entități implicate în tranzacție au fost atrase și de terenul suplimentar de dezvoltat care le permite, practic, să dubleze suprafața construită a proiectului de birouri cu rezidențial și ceva spații de retail.

Suprafața totală a proiectului demarat în 2009 e de 46.000 mp, din care care Fribourg Development, divizia de real estate a Fribourg Capital, deținut de Ioan Sturza, a reabilitat, modernizat și dezvoltat cinci clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea cu 15 milioane de euro, rezultând o suprafață de 17.000 mp de birouri, săli de conferință, plus zone de leisure.

Gradul de ocupare a parcului tehnologic este de 100%, iar majoritatea chiriași sunt companii IT, precum Siemens, IBM, Halcyon Mobile, Altran, Iron Mountain Romania, Control Data Systems, Digital Ventures Development etc.

Citeste si Liberty Techology Park achită amenzi Primăriei pentru că nu vrea să dea chiriaşii afară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here