Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, miercuri, că situația din Transnistria reprezintă o provocare și o încercare a rușilor de a crea un conflict în acea zonă, dar este convins că „nu are șanse să se dezvolte”.

„Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele noastre, în acest moment, nu are șanse să se dezvolte, să se desfășoare.

Sigur că Republica Moldova, guvernul Republicii Moldova, Președinția gestionează această situație, sunt într-o situație de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situatii, dar nu vedem ca fiind o problema”, a spus ministrul român Apărării.

Ministrul Apărării a precizat că preşedinţia Republicii Moldova, Guvernul, gestionează această situaţie. „Sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a spus el.

Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părarea, să fii neutru este foarte bine”, a mai spus Vasile Dîncu.

Ministrul a vorbit şi despre dezinformările venite din partea rusă.

Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru prooaganda Moscovei. Atunci ne afectează”, a spus ministrul, despre propaganda rusă potrivit căreia România doreşte să anexeze Republica Moldova.

Vasile Dîncu a precizat că ruşii „încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.

Statele Unite avertizează marţi împotriva unei tentative de escaladare a tensiunilor, după o serie de explozii în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria, situată la frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Citește și: Marius Balo a transmis un mesaj de mulțumire tuturor românilor: Simt că vreau să alerg un kilometru pentru fiecare zi în care am fost întemnițat acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here