Sociologul Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al Partidului Social Democrat a afirmat că protestele din această perioadă sunt incomparabile cu cele privind OUG 13 din 2017 sau 10 august 2018.

„Este o situaţie de criză politică şi mie mi se pare că în acest moment capitalizăm şi ceea ce s-a întâmplat înainte în politică, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în politică şi oamenii sunt dezorientaţi, oamenii sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi simt că nu-şi pot gestiona viitorul. În ultimele cercetări pe care le-am făcut 10% spuneau că şi-au pierdut locurile de muncă – sigur, asta nu se vede în statistici neapărat, pentru că foarte mulţi au lucrat, de exemplu, în zona gri, au avut ocupaţii mai degrabă informale decât formalizate şi fiscalizate – sunt vreo 40% care spun că şi-au pierdut foarte mult din venituri, ceea ce duce la o situaţie, după părerea mea, o situaţie oarecum de explozie socială.

Noi ştim, în sociologie, un om în stradă înseamnă o mie de oameni nemulţumiţi acasă, cam aşa au fost la ultimele revolte de stradă, caracterul este însă diferit acum. Nu este nici Ordonanţa 13 din 2017, nu este nici 10 august, mi se pare că e mai degrabă (…) oamenii ies şi strigă, fiecare are revendicarea lui, nu e aceeaşi revendicare şi eu zic că nici nu ar trebui să exagerăm foarte mult cu protestele împotriva medicilor, pentru că au fost nişte lucruri spontane, nu fac parte din corul acestei revolte de stradă. Nu sunt de mare amplitudine, însă guvernanţii ar trebui să ţină cont de aceste manifestări”, a afirmat duminică seară, la Digi 24, sociologul Vasile Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD consideră că protestatarii care ies în stradă la manifestaţiile anti-restricţii nu vor neapărat căderea guvernului.

„Oamenii nu au vrut neapărat în momentul ăsta, cred că, jos guvernul, ci vor mai mult, vor să poată să participe la sistem şi la propria lor viaţă, sunt speriaţii de spitale, sunt speriaţi să meargă la spitale”, mai susţine Dîncu.

El consideră că „guvernanţii au greşit” în ceea ce priveşte maniera de a comunica, el dând exemplul premierului Florin Cîţu care a încercat să comunice folosindu-se de tabele în faţa unor „izbucniri emoţionale, mai degrabă”. Dîncu acuză de asemenea Executivul de atitudine arogantă.

Citește și: Protestele împotriva restricțiilor lasă în urma lor doar coji de semințe și incertitudine pentru viitor. Opinia Prefectului de Cluj față de evenimentele recente

1 COMENTARIU

  1. Ciociologul „prune-n gura” a ciripit si el ceva. Dupa ce ne-a mintit ,spunand ca-i sarac ca tatacul sau Iliescu, crea sa ajunga la ciolan. stragegia lui da roate, penta prelua puterea. In jurul PSD au aparut partidele de buzunar, PNTCD, AUR si altele. Asa viseaza elo sa castige alegerile si sa ajunga la ciolan, iarasi. Nenea Dandancu, ai fost ministru , parlamentar, vice-prim-ministru si nu ai facut nimic…esti un nmineni care vrea doar banii romanilor. Asa sa iti ajute Dumnezeu… Amanta Cristina Stihi ce mai face?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here