Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a afirmat că trăim vremuri înfiorătoare și că trebuie luate măsuri de urgență, în timpul discursului cu ocazia aniversării a 175 de ani a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu.

Noi trebuie să rămânem un spaţiu al excelenţei, al disciplinei şi responsabilităţii. De aceea, sunt bucuros să vă felicit pentru rezultate şi să vă îndemn să faceţi o educaţie militară care să răspundă vremurilor de acum, să răspundă urgenţelor pe care le avem în acest moment.

Pentru că trăim drept, cu vremuri complicate, trăim vremuri dificile, în care nu mai putem să mergem liniar spre viitor, nu mai putem să aşteptăm ca lucrurile să se întâmple, trebuie să acţionăm repede, probabil şi să ne refacem o mare parte din planurile pe care ni le-am făcut până acum. De aceea, cred că astăzi, mai mult ca oricând, în educaţia militară şi nu numai educaţia militară, avem nevoie de a cultiva creativitatea şi inovaţia”, a spus Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a mai subliniat că poate e mai puţin nevoie de conformism şi de supunere o oarbă, poate este nevoie de mai mult dinamism în relaţia dintre instructori şi student, dintre profesori şi student, pentru că lumea care vine trebuie s-o construim alături de tinerii pe care-i avem aici”.

Vasile Dîncu, despre vremurile în care trăim

În legătură cu războiul din Ucraina, oficialul a declarat: să vedem în ce măsură lecţiile războiului din zonă, un război care nu s-a terminat şi, cum spunea recent un american, nu putem să îi tragem concluzii la jumătatea lui. Nu avem toate lecţiile la jumătatea lui. Să încercaţi să vă gândiţi ce avem de făcut pentru ca mereu să poată fi adusă această strategie la zi”.

Ministrul Apărării Naţionale consideră că tinerii ofiţeri trebuie să fie sinceri și să spună tot ce lipsește în Armata Română. Lucrurile trebuie să meargă ca pe roate în aceste vremuri tulburi.

Vreau însă să spun un lucru: încercaţi fiecare în zona dumneavoastră să schimbaţi ceea ce credeţi că trebuie schimbat în Armata Română. N-are rost să aşteptaţi ca schimbările să vină de sus. Schimbările cele mari pot să vină doar de jos în sus. Şi încercaţi să ne faceţi şi pe noi cei care, vremelnic, unii continuă, alţii sunt la conducerea ministerului sau Armatei, să ştim ce nu funcţionează. Să vă cunoaştem părerile şi să vă cunoaştem ideile dumneavoastră şi trebuie să ne grăbim. Lumea nu aşteaptă după noi, nu aşteaptă să ne schimbăm şi să ne modernizăm. Astăzi lumea se schimbă foarte repede”, a adăugat Vasile Dîncu.

Sursa: evz.ro

Citește și: Alint Tișe, scos din minți de consilierii USR: Nu sunteți capabili să faceți niciun amendament palpabil la niciun proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here