Omul de afaceri Vasile Puscas, care controlează afacerea imobiliară Platnia din Cluj Napoca și activitatea de salubrizare din cateva municipii din nordul țării, spune că gura de aer pe care oamenii de afaceri din România o așteaptă din partea Guvernului constă, în principal, de plafonarea dobânzilor percepute de bănci.

”Măsurile pe care statul român ar trebui să le ia sunt foarte simple! Nu trebuie să inventăm noi roata la căruță acum, trebuie, proporțional, copiat ceea ce fac statele mari: dacă germania, spre exemplu, a decis să acorde 9% din PIB pentru ajutorul afacerilor, și statul nostru ar trebui, proporțional, să facă la fel!

Însă, cea mai mare problemă este legată de bănci! anul trecut, practic, au luat pielea după noi, în situația în care cele mai multe bănci au acționariat străin. Cred că acum, măcar pentru această perioadă, Guvernul ar trebui să limiteze dobânda percepută de bănci populației și oamenilor de afaceri, pentru că, practic, ne mulg! Eu am 800 de angajați care au familii și trebuie să mă gândesc serios ce voi face cu o parte din ei! Vă dați seama ce se întâmplă! La urma urmei, este vorba de a ne salva din această situație!”, a declarat omul de afaceri sătmărean.

1 COMENTARIU

  1. da, si statl sa limiteze dobanziile si penalizarile…. daca mediul privat face eforturi si este sufocat de aceasta situatie….el de ce nu da un exemplu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here