Șeful Unității pentru România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen, a participat luni la Cluj-Napoca la „Zilele Regio”, eveniment organizat de Agenția Națională de Dezvoltare Nord-Vest. Pe parcursul a trei zile, o largă delegație a Parlamentului European vizitează, alături de membri ai Comisiei Europene și autorități locale, proiecte realizate în Transilvania din fonduri europene.

”Nu am mai văzut o țară cu atâtea talente, cu atâția tehnicieni buni și în final să aibă așa rezultat prost. În această toamnă vom reuși, vom face mai multe proiecte, vom avea mai multe proiecte semnate, vom trece în faza de implementare și vom fi mai optimiști în viitor. Trebuie să mai lucrăm la sistemul de implementare. Avem multe reguli care nu se potrivesc. (…) Trebuie să ne asumăm și noi vina noastră, am făcut foarte multe reguli în sistem, am supralegiferat toate lucrurile. De ce? Pentru că toată lumea ne spune că nu ne putem permite să facem greșeli la nivelul CE. Din păcate, acest lucru duce la frică, oamenilor le este frică să profite de aceste oportunități care sunt acolo. Preferă să facă lucruri simple, decât să se complice cu astfel de lucruri complexe. Este un sistem care așa s-a transformat, nimeni nu a dorit să fie așa. Dar suntem aici (n. red. — la Cluj) și vedem ce pot să facă comunitățile.(…) Nu trebuie să continuăm să credem că dacă îi dăm cuiva bani o să încerce să îi fure și să fugă cu ei. Da, se va întâmpla câteodată, da, trebuie să ne asumăm niște riscuri”, a spus Rassmusen.

La dezbaterea de luni, organizată la Centrul de Cultură Urbană Casino, din Parcul Central din Cluj-Napoca, imobil restaurat cu fonduri europene, au mai participat directorul general al ADNRV, Marcel Boloș, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, șeful Comisiei REGI a Parlamentului European, Lambert von Nistelrooij, precum și alți membri ai Comisiei sau ai autorităților locale din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here