Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook, că cei care nu vor purta mască nu vor fi lasați să intre in secția de vot. De asemenea, la sectiile de vot vor exista rezerve de masti pentru cei care nu au.

Raed Arafat spune că nu este un ordin de al său, ci este un „act normativ emis la nivelul guvernului având la bază și hotărârea CNSU și recomandarile specialiștilor în sănătate publică”.

„Astazi a fost emisa Hotararea 45 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) care include si regulile de igiena si protectie pentru ziua de vot.Tot astazi in cadrul sedintei de guvern s-a adoptat, in baza hotararii CNSU, hotararea de guvern care adopta regulile respective urmand sa fie emis un ordin de aplicare comun al Min. Sanatatii si Min. Afacerilor Interne.
Regulile stabilite includ purtarea mastii in sectia de vot pentru toti care se afla in interiorul sectiei, inclusiv votantii. Astfel purtarea mastii devine obligatorie prin efectul prevederilor legale aprobate de guvern”, spune Arafat.

Cei care nu poartă mască nu vor fi primiți în secțiile de vot

„Nimeni nu va fi impiedicat sa voteze, insa purtarea mastii in interiorul sectiei de vot este una din masurile minime necesare pentru a proteja comisia care va sta in interiorul sectiei ore in sir precum si alegatorii care vor fi in interiorul sectiei asteptand sa ajunga la urne”.

În plus, Arafat precizează că la sectiile de vot vor exista rezerve de masti pentru cei care nu au.

„Daca cineva nu vrea sa poarta masca de protectie in interiorul sectiei inseamna ca acesta va risca viata celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. In acest caz presedintele comisiei va trebui sa respecte legislatia si sa nu permita celor fara masca sa intre in sectia de vot, iar la intrare trebuie sa existe o rezerva de masti in cazul in care cineva dintr-un motiv sau altul nu are masca, asa cum prevede Legea 135 / 2020”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here