Nevaccinaţii îşi plătesc scump libertatea de sărbători. Cumpărăturile la mall, intrarea la concerte sau o simplă vizită la patinoar vor veni la pachet cu noi costuri: bani buni daţi pentru testele antigen sau PCR, obligatorii de mâine pentru cei care nu s-au imunizat.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Cel puţin în perioada următoare, centrele de testare ar trebui să se transforme în adevărate locuri de pelerinaj. Şi asta pentru că persoanele nevaccinate să aibă acces în perioada sărbătorilor în acelaşi loc unde au acces şi cele vaccinate. Toatre aceste lucruri vin însă cu un cost.

Cameră ascunsă: – Un test antigen la ce preţ este?
-119 lei.
– Şi ar fi valabil?
– 48 de ore de mâine.

De mâine, nevaccinaţii care vor să intre în magazinele neesenţiale, în mall-uri, la cinematograf sau la patinoar vor plăti testele antigen sau PCR.

Laureniţu Rădulescu, reporter Observator: Câţi dintre noi nu mergem în perioada sărbătorilor , de exemplu, în centrele comerciale. Persoanele nevaccinate vor putea intra aici, dar cu dovada acestui test.

Viaţa socială se va anima acum pentru toată lumea.
Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Iar persoanele nevaccinate , care vor dori să meargă, de exemplu, la cinematograf, vor trebui să ştie că nu vor plăti doar preţul biletului de intrare.

Preţul scump al libertăţii

Ci şi pe cel al testării, aproape de patru ori mai scump. Alţi bani, altă distracţie. Această doamnă, de exemplu este nevaccinată. Vine aproape zilnic la acest patinoar de la marginea Bucureştiului, unde intrarea este gratuită. Doar că, de mâine, va avea nevoie de un test negativ.

Nevaccinat: „Eu nu am vaccinul, deci probabil că nu o să intru. Nu e problemă, intră tati…”

Patru weekenduri ne despart de finalul de an. Un calcul simplu arată că în toată această perioadă, o persoană nevaccinată va cheltui pentru acces în astfel de locuri 480 de lei în medie.
Cei neimunizaţi vor putea circula şi noaptea, iar masca va fi purtată doar în locurile aglomerate. Capacitatea cinematografelor, restaurantelor, teatrelor sau stadioanelor a crescut de la 30 la sută, cât era până acum…

Raed Arafat, şeful DSU: Cu limită de 50 la sută la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Înlesnirea unora dintre restricţii treebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi.

O nouă regulă care va intra în vigoare de la 20 decembrie îi vizează pe cei care vor intra în România. Un document de localizare va trebui completat, astfel încât, în cazul unor eventuale simptome de coronavirus autorităţile să ştie unde ne pot găsi.


sursa: observatornews.ro

Citește și: Gazeta de Cluj lansează o nouă rubrică, dedicată celor care vor să își împărtășească poveștile de viață cu cititorii noștri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here