Unul dintre foștii directori din cadrul Ministerului Justiției, Ingrid Mocanu, a făcut o serie de dezvăluiri vizavi de costul suportat de la bugetul de stat pentru interceptările telefonice făcute de SRI din dosare.

Potrivit informațiilor furnizate de Mocanu, supravegherea operativă simplă făcută de procurorii DNA are prevăzute costuri între 80 și 100 euro pe ora de filaj, iar interceptarea telefonică între 2,4 și 8 lei pe minut. Spre exemplu, interceptarea telefonică dintr-un dosar cu trafic de droguri a unei persoane kurde a costat România 7,2 milioane lei pentru cele câteva sute de ore de interceptare. La fel, judecătorul Stan Mustață a fost interceptat timp de 9 ani, costul fiind de aproximativ 2,8 milioane euro. Interceptările asupra lui Dan Diaconescu au costat statul român 700.000 euro, iar prejudiciul pentru care fostul ziarist a fost acuzat era de 200.000 euro.

“Dacă cineva investighează în amănunt, se vor găsi niște costuri uluitoare. Dacă nu se făceau aceste sute de mii de mandate, mai exact 248.711 de mandate în ultimii zece ani, nu erau aceste costuri extraordinare. În SUA au fost peste 20.000 de mandate în aceeași perioadă. După tevatura făcută de statul paralel, pe unii îi face denunțători, că lor le trebuie capete. Ei fac show televizat, fac PR, nu fac justiție. Faptul că judecătorul confirmă un rechizitoriu, nu e o certitudine că persoana respectivă e vinovată. Dosarele trimise de DNA în instanță sunt la fel. Toate. Sau au nimerit pe culoare greșite. Dușmanii sistemului nimeresc pe culoare greșite. Unii nimeresc la un anumit complet, alții la alt complet. Cei care sunt achitați nimeresc, de obicei, într-o singură parte. Aproape nimeni care a avut un dosar asemănător cu cel al lui Orban nu a fost achitat”, a dezvăluit Ingrid Mocanu la RomaniaTV.

2 COMENTARII

  1. Statul paralel polițienesc deturnează resursele care puteau și trebuiau folosite pentru propășirea poporului, în scopuri profund ilegale și criminale. Soluția ar fi să scăpăm de ei toți și să alegem un guvern cu totul nou, după exemplul islandez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here