În cadrul consiliului de administrație al Băncii Transilvania s-a votat decizia de conversie a acțiunilor Bancpost în acțiuni Banca Transilvania (TLV), la o rată de schimb de 0,1169 acţiuni Banca Transilvania pentru o acţiune Bancpost. De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe s-a decis și majorarea capitalului social al băncii din Cluj cu suma de 2,6 milioane de lei, prin emiterea unui număr de 2,6 milioane de acţiuni TLV.
Totodată, Consiliul de Administraţie a aprobat stablirea unui preţ de 2,4 lei pentru compensarea eventualelor fracţiuni de acţiuni rezultate în urma conversiei şi rotunjirilor acţiunilor, precum şi o primă de fuziune în valoare de 3,736 milioane de lei, se arată în comunicatul băncii din Cluj remis bursei.
„În conformitate cu prevederile proiectului de fuziune aprobat de către Adunările Generale ale Acţionarilor Băncii Transilvania şi Bancpost, preţul de retragere aplicabil acţionarilor Banca Transilvania este 2,437 lei, iar cel aplicabil acţionarilor Bancpost de 0,2848 lei, determinat de catre un expert independent in conformitate cu prevederile legale”, se menţionează în raportul băncii.
Potrivit Băncii Transilvania, procesul de preluare al Bancpost va fi finalizat la data de 31 decembrie a acestui an, până la finalul anului cele două bănci funcţionând în continuare separat.
Instituţia de credit din Cluj a raportat, după primele şase luni ale acestui an, un profit net la nivel de bancă de 662,7 milioane de lei, cu 33,6% peste cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma creşterii veniturilor operaţionale cu 13,51%, până la 1,423 miliarde de lei, pentru acelaşi interval de raportare.
La nivel consolidat, Grupul BT a înregistrat, la finalul primului semestru al acestui an, un profit net de 864,6 milioane de lei, cu 68,63% peste cel obţinut la data de 30 iunie 2017, de 512,73 milioane de lei.
Banca Transilvania este cel mai lichid emitent de la bursa noatră, valoarea de piaţă a companiei fiind de 11,38 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here