Cluj Pride, festivalul de vizibilitate al comunității LGBTQ din Cluj ajunge la cea de-a doua ediție și se va desfășura pe parcursul a patru zile în perioada 20 – 24 iunie, în diferite locații din oraș. În cadrul evenimentelor, pentru prima dată în Cluj-Napoca, organizatorii au pregătit un târg ce se dorește a fi o incursiune în activismul local clujean cât și două expoziții interactive pe Bulevardul Eroilor (“Pentru un Cluj al toleranței” și “Biblioteca Vie”).

Participanții sunt așteptați pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian” începând cu ora 17.00, iar la ora 17.30 invitații, printre care se numără și Andreas Wolter, vice-primarul orașului Koln (oraș înfrățit cu Cluj-Napoca), vor deschide cea de-a doua ediție a primului Pride din Transilvania. Invitația de participare a fost adresată oficial de către organizatori și primarului Emil Boc care, până la acest moment nu a oferit niciun răspuns. La ora 18.00 se va porni în marș de pe platoul Sălii Sporturilor pe traseul aprobat de municipalitatea  clujeană: Splaiul Independenței – Podul Napoca – B-dul. 1 Decembrie 1918 – Str. Giuseppe Garibaldi – Splaiul Independenței – platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”. Participanții sunt invitați să poarte pancarte cu propriile revendicări și mesaje care să invite la solidaritate, respect reciproc și asumarea identității cu încredere, materiale pe care le pot crea inclusiv în cadrul a două ateliere programate în timpul festivalului. Manifestația va dura 3 ore și se va închide cu un Piano Bar Concert chiar pe platoul Sălii Sporturilor “Horia Demian”, de la ora 19.00, având-o ca protagonistă pe AMINDA, acompaniată la pian de Roje.

1 COMENTARIU

  1. Anul trecut, unul aflat în fruntea paradei, a tras o bășină. Adulmecând-o, cei din spatele lui, au început instantaneu să fredoneze „love is in the air”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here