Soția viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Deși testul lui Tarcea este negativ, acesta a deci să se autoizoleze la domiciliu.

”Soția mea a fost confirmată pozitiv, iar eu și fiica noastră suntem negativi. Eu am decis, totuși, să mă autoizolez la domiciliu, lucrez de acasă”, a declarat Dan Tarcea pentru Mediafax.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase i-au făcut soției sale o evaluare medicală și au considerat că nu se impune să urmeze vreun tratament sau să fie internată, astfel că și ea este acasă.

”Avem circuite separate, este izolată, nu ne întâlnim”, a mai spus viceprimarul.

Acesta va repeta testul pentru COVID-19 în această săptămână, pentru a se putea întoarce în Primărie.

Amintim că și prefectul Clujului, Mircea Abrudean, împreună cu soția și copilul lor, sunt confirmați pozitiv și sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Citește detalii AICI.

3 COMENTARII

 1. Citiți și comentariile – e foarte grav ce ni se pregătește:
  „Cica guvernul a facut un proiect de lege care sa ii redea instrumentele de „lupta” cu perfidul covid. Cica s-a lucrat la minunatul proiect 40 de ore, in continuu. [Sunt niste eroi oamenii astia, ma mir ca nu le-am facut inca un sir de statui pe aleea care va duce catre Catedrala Mantuirii Neamului]. Cica legea pune de acord intentiile „oneste” ale autoritatilor pandemice cu deciziile rau-intentionate de saptamana trecuta ale CCR.
  Cica se vrea votul de urgenta pe acest proiect de lege. Cica PNL ii conjura pe parlamentarii pesedisti sa voteze proiectul, care proiect cica este pentru siguranta cetatenilor.

  Fiind un proiect emis noaptea ca hotii, evident ca nu a fost pus nici in dezbatere publica, nici supus spre avizarea prealabila a unor „comitii si comitete”.
  [Ce nevoie avem noi de dezbateri, cand avem „specialisti” de talia lui Arafat, Tataru si Rafila? Oamenii sunt priceputi nu numai la epidemii si situatii de urgenta, ci si la legi, drepturi si libertati].

  Desi este (inca) in sesiune extraodinara, Parlamentul nu va putea, in mod rational, sa voteze legea mai devreme de o luna de acum incolo. Dar, cine stie, poate ca se intoarce presedintele din vacanta si apasa niste butoane emotionale sau secretoase, si se rezolva problema pana in 15 iulie*.

  M-am uitat un pic pe acest proiect.
  Ca tehnica de redactare, proiectul este execrabil, inclusiv din perspectiva expresiei intr-o limba romana corecta, contemporana.
  Proiectul are foarte multe probleme de constitutionalitate, dar cele cateva lucruri de mai jos sunt, dupa pararea mea, extrem de periculoase pentru democratie:

  (i) proiectul dicteaza ca, daca directorul OMS declara pandemie, in secunda doi, in Romania e epidemie; definitia epidemiei contine orice, cu exceptia unor criterii clare, a unor cifre si a unor extensii teritoriale; daca aveati impresia ca Romania este o biata colonie, acum aveti proba certa, indubitabila, ca asa este; Romania devine, prin acest proiect de lege, prima colonie a guvernului global; OMS s-a dovedit a fi o organizatie foarte chinezeasca, foarte incoerenta, foarte putin credibila prin legaturile cu sponsorii sai din domeniul Big Pharma sau IT, fiind condusa de un presedinte acuzat de coruptie si de alte dracii la el in tara (Etiopia), iar noi luam drept versete biblice/coranice recomandarile OMS, numai si numai pentru ca nu stim cum sa scoatem camasa fata de acuzatia ca autoritatile pandemice au uitat sa declare epidemie in Romania;
  (ii) nu mai avem dreptul sa fim bolnavi si sa lasam sa se vada simptome de boala contagioasa; simptomele vor fi cele descrise (sau balmajite) in hotarari de guvern, deci nu stim daca a stranuta, a tusi sau a ne sterge nasul in spatii publice este sau nu motiv sa fim luati cu izoleta; ma rog, vom sti fiecare imediat dupa ce vom fi fost luati cu izoleta, in urmarea unui apel al unei persoane „bine” intentionate la 112; de internarea medicala fortata nu mai scapa nimeni, oricate masti ar putea si oricata distanta sociala ar lua;
  (iii) orice persoana sanatoasa poate fi suspecta de a fi infectata; pe baza simplei suspiciuni, persoana sanatoasa poate fi separata fizic de familie si de comunitate, pentru a fi supusa unui tratament; sigur ca nu va mai amintiti emotia produsa de propunerea triumviratului Arafat + Streinu-Cercel +Tataru de a separa fizic batranii de familie, dar eu imi amintesc; singurul semi-sanctionat a fost Streinu-Cercel; retroactiv, toata acea poveste va putea dobandi baza legala odata cu promulgarea acestei legi naziste;
  (iv) persoanele asimptomatice care refuza carantinarea sau internarea si tratamentul vor fi puse sa achite contra-valoarea carantinarii, a internarii fortate si a tratamentului, inclusiv a hranei, pentru inteaga perioada a puscariei medicale; deci, cei nesupusi nu numai ca vor fi bagati la zdup (medical), dar vor fi obligati sa suporte si costurile impuscarierii lor; bine, daca vor mai iesi intregi de acolo – in caz contrar, costurile le vor suporta urmasii infectatilor aparent sanatosi;
  (v) pot fi suspecte de contaminare si, deci supuse carantinarii, si bunurile persoanei suspecte (stiu, e absolut stupid sa sustii ca un lucru neinsufletit este suspect, adica, potential vinovat de ceva, dar asta este exact exprimarea proiectului de lege).

  Asadar, ca pe vremea NKVD, putem spune, cu mandrie : „nu exista persoane sanatoase, ci numai persoane pe care inca nu le-am decalrat noi infec(ta)te”.
  https://www.activenews.ro/stiri/Avertismentul-lui-Piperea-dupa-noua-lege-privind-caratina-si-izolarea-Daca-aveati-impresia-ca-Romania-e-o-biata-colonie-acum-aveti-proba-certa-ca-asa-e.-Astfel-devenim-prima-colonie-a-guvernului-global.-De-internarea-fortata-nu-va-scapa-nimeni-162224

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here