Medicul Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, printr-o decizie a magistraților de la Tribunalul București, care au respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a acestuia.

Decizia magistraților poate fi contestată.

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut, joi, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Citește și: Colonelul Dragomir acuză „marea mizerie”din cazul Beuran

3 COMENTARII

  1. Probabil cuvântul DELAȚIÚNE aruncă umbra de mister spre rea intenție pentru profituri personale, dar când-colo, pare un simplu Denunț tip Reclamație, Plângere, Solicitare, cu normal spirit civic de semnalare a badjocurei față de Lege. Acele reclamații ce duc la soluții cu decizii de condamnare ar trebui recompensate, iar instanțe ce suspendă executări de pedepse ar putea fi des calificate și material ?

  2. Se pare că dacă I-a tentativă de îngropare a Dr. Beuran nu a reușit, se apelează la cârtițe. Cine știe pe cine a supărat, dar cei care îi lucrează răul, riscă să ajungă în mâinile unui coleg de breaslă de-al lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here