Liderul Pro România, Victor Ponta, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l nominaliza tot pe Ludovic Orban pentru a doua oară la funcția de premier al României, subliniind că românii retrăiesc momentul din 2009 cu criza politică de patru luni, iar alegerile anticipate sunt puțin probabil de a fi luate în calcul.

„Regret să văd că retrăim momentul 2009. Atunci în 2009, o majoritate parlamentară l-a numit pe Klaus Iohannis premier. dar Traian Băsescu l-a refuzat. Am avut o criză politică de patru luni. În final a ajuns tot Emil Boc premier și credeam că am învățat ceva din lecția aceea. Vom suferi din nou. Alegerile anticipate după lucrurile de azi sunt clare. E clar că nu vor avea loc. Avem nevoie de un Guvern profesionist să se ocupe de problemele oamenilor”, a declarat Victor Ponta la Antena 3, într-o Ediție Specială cu Răzvan Dumitrescu.

Întrebat dacă criza politică se poate prelungi până la alegerile la termen, fostul premier subliniază că este posibil, iar „acest lucru va avea repercursiuni negative pe zona economică și socială”, a mai spus Victor Ponta.

„Vreau să dau o veste bună pensionarilor și părinților. Acest Guvern fiind interimar nu mai poate prin OUG să amâne intrarea în vigoare a legii pensiilor și a alocațiilor”, a mai precizat Victor Ponta.

sursă: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here