Premierul Victor Ponta a postat vineri, pe pagina de Facebook, rezultatele publicate de Institutul National de Statistica (INS) cu privire la lucrarile de constructii.

Astfel, seful Executivulul a scris ca „principalul dusman al propagandei loveste si astazi”, facand referire la datele INS.

„Principalul dusman al propagandei (si anume cifrele reale din economie) loveste si astazi!

Potrivit ‪INS‬, in primele 7 luni ale anului, sectorul de constructii a crescut cu 11.3% fata de aceeasi perioada din 2014. Toate elementele din acest sector au inregistrat majorari consistente: +10,2% la constructii noi, +15,8% la reparatii capitale si +11,8% la reparatii curente.

Tot INS arata azi ca pensia medie lunara a crescut de la 846 RON la 892 RON (+5,4%) in trimestrul II 2015 fata de trimestrul II 2014. Tinand cont si de inflatia negativa din ultimul an, rezulta ca puterea de cumparare a pensiei medii lunare a crescut cu 7% in acest interval.

Este al doilea rezultat pozitiv al politicilor economice si sociale anuntat zilele acestea de INS, dupa ce am aflat ca puterea de cumparare a castigului salarial mediu net a crescut cu 9,4% in iulie 2015 fata de iulie 2014″, a scris Ponta.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primele sapte luni ale acestui an, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, fata de perioada similara a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Sursa: Bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here