Deputatul PNL de Cluj, Sabin Sărmaș, președintele Comisiei de IT&C din Camera Deputaților, a vorbit la The Stakeborg Talks, cu Vlad Mercori, despre tehnologie, politică și orașul Cluj.

Parlamentarul clujean a declarat că pe lângă orașele precum Oradea, Timișoara, Iași și București, care au un „super motor” și au reușit să se dezvolte considerabil în ultimii ani, Clujul „le-a luat fața” datorită universităților.

„Orașele precum Timișoara, Iași, Oradea, București au un super motor, toate, doar că al Clujului este mai mare: universitățile. Clujul are cinci mari universități de stat, are cea mai mare universitate, UBB. Este principalul garant al succesului, nu poți fără asta. Adică orașul Cluj atrage tot ce e mai bun din zonă. Impactul a cinci mari universități de stat, într-un oraș cu doar 300 de mii de locuitori este foarte mare”, a declarat Sabin Sărmaș.

Deputatul liberal a mai precizat că orașul a fost blocat în timpul administrației lui Gheorghe Funar, în condițiile în care multe companii veneau la primărie, iar fostul primar îi trimitea în alte orașe.

„În timpul lui Funar, orașul era închis. Veneau companii la primărie, și Funar le spunea că „sunteți unguri, mergeți în altă parte, la Oradea.” Pe pustietatea asta a venit o altă administrație care a deschis orașul, a lăsat oamenii să vină. Când ai un oraș atât de deschis, lucrurile încep să se întâmple”, a mai spus parlamentarul PNL.

Sabin Sărmaș a amintit de faptul că în Cluj există foarte multă industrie autohtonă, iar companiile cu capitalul românesc se implică în comunitate.

„S-a mai întâmplat ceva. La Cluj e foarte multă industrie autohtonă, local, adică multe companii cu capital românesc. Ei se implică în comunitate, adică le pasă de cei din jur. Cumva și profilul cultural al orașului ne ajută. Avem foarte mulți studenți străini și asta a creat o comunitate destul de strânsă. Cu toate acestea, riscul Clujului este să nu cumva să ne închidem în raport cu ceilalți. De asta a fost succesul Clujului: universitățile și o industrie locală care s-a implicat și care a avut cu cine să vorbească. E important și Boc în această situație. Noi, tinerii, avem de învățat de la unii politicieni multe lucruri bune”, a conchis deputatul clujean, Sabin Sărmaș.

Citește și: Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, pune România pe harta mondială a comunicațiilor

3 COMENTARII

  1. Vrajeala pe el. Cine se crede de isi permite sa spun „e si meritul lui Boc”, de parca el ar avea ceva merite.mai mari decat Boc. Ideea e ca fara voi, poluticienii din ultimii 33 de ani, am fi fost mult peste Elvetia. Voi, politicienii postdecembristi, in cel mai bun caz, ati luat salarii degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.