Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, din subordinea Consiliului Județean Ilfov, pregătește o licitație pentru atribuirea serviciilor DDD (dezinsecție, dezinfecție, deratizare), cu o valoare cuprinsă între 36 milioane lei și 72 milioane lei pentru atribuirea serviciilor DDD (dezinsecție, dezinfecție, deratizare) de la nivelul județului.

Printre cei care vor să pună mâna pe contract se numără asocierea de firme Wasval SRL și Atopum Invest SRL, două societăți care au nenumărate legături cu personaje sus-puse din SRI și politicieni certați cu legea. Interesant este că firmele care au încasat sume exorbitante de la Primăria Capitalei în perioada în care Sorin Oprescu ocupa funcția de primar, au ajuns să-și sporească profitul într-un mod spectaculos.

Wasval SRL și-a cerut insolvența în anul 2015, tot atunci, atât Valentina Tudurachi, cât și fiul acesteia, Claudiu au avut probleme cu legea, fiind vizați de un control de la ANAF, care a stabilit diferenţe de plată la bugetul de stat de trei milioane lei. Wasval SRL a scăpat basma curată, după ce procurorii Anticorupție au intrat pe firul Primăria București – Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porţile Bucureştiului”, neapărând în dosarul lui Oprescu, chiar dacă a beneficiat de sumele transferate de PGMB printr-un contract ciudat.

Pentru anul fiscal 2021, Wasval SRL a înregistrat o cifra de afaceri de 6,9 milioane de lei, având numai 8 angajați. Potrivit surselor noastre, firma ar fi controlată neoficial de fiul Valentinei Tudurachi, Claudiu Valentin Tudurachi care s-ar ocupa în realitate de executarea lucrărilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Societatea Atopum Insest SRL este controlata de Gogonea Raluca și Falan Gabriela și pare să aibă și ea legături strânse cu oameni politici care au ajuns să fie condamnați pentru fapte de corupție. Potrivit surselor noastre, Raluca Gogonea este rudă cu Teodor Gogonea și Cristina Giorgiana Gogonea, patroana firmei Green Line Construct SRL. Coincidența face că și în acest caz există nenumărate legături cu Sorin Oprescu. Teodor Gogonea fiind unul dintre martorii denunțători în dosarul fostului primar al Capitalei. Începând cu anul 2019, atât firma Atopum Invest, cât și Green Line Construct SRL au înregistrat cifre de afaceri colosale.

Atopum Invest SRL
Green Line Construct SRL

O altă anomalie descoperită în acest caz este faptul că drumurile din județul Ilfov au fost lungite din burtă. Potrivit defapt.ro, comuna Vidra, una din cele 40 de localități ilfovene, are (conform caietului de sarcini) o rețea de drumuri care însumează în total 1.729 hectare. Ceea ce înseamnă că lungimea drumurilor din Vidra ar trebui să fie de 1.729 kilometri (dacă luăm în calcul o lățime de zece metri a fiecărui drum). Cam cât distanța dintre București și Berlin.

Citește și: Mama Rusie, tătucul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here