Nimic nou sub soare la PSD. O şcoală politică în care tinerilor le-au fost aşezaţi în linie greii partidului, fiecare cu discursuri despre schimbare, însă fără prea multe schimbări concrete. Social-democraţii cred că pot câştiga alegerile în cele mai inedite moduri: Marian Vanghelia susţine că metoda cea mai bună este internetul, Radu Mazăre vrea o revoluţie ca a "şmecherului" Fidel Castro, Adrian Năstase sugerează că trebuie preluată o influenţă japoneză, Robert Negoiţă consideră că trebuie ca societatea să înlăture becalismele şi eventual, iar Hrebenciuc îl contrazice şi îi ia apărarea prietenului său Gigi Becali. Unii dintre tinerii prezenţi la dezbateri au "sorbit" discursurile liderilor PSD, alţii au venit doar pentru poze, iar alţii pentru ce altceva, decât pentru distracţie.

Vanghelie vrea primăria Capitalei

Marian Vanghelie, vicepreşedintele PSD şi primarul sectorului 5, susţine că grupul de la Cluj a murit, însă se va împaca şi cu Ioan Rus, fostul ministru de Interne, şi cu Vasile Dâncu, fostul strateg al PSD, doar pentru fetele frumoase din oraşul de pe Someş. Neinteresat de un viitor post de ministru, Vanghelie ar dori ca "PSD să intre la guvernare pentru popor". Actualul edil al sectorului 5 susţine că va candida la Primăria Capitalei pentru a o nu lăsa pe Elena Udrea să prindă acest post, el fiind pasionat de administraţie. Cu toate acestea, social-democratul consideră că Elena Udrea ar trebui să fie numită premier pentru a-l distruge pe Emil Boc şi că de nu va fi ea, ar trebui să iasă în stradă. În stradă ar vrea să iasă şi primarul din Constanţa Radu Mazăre, însă abia în luna ianurie. Oriunde ar fi , Mazăre s-ar intoarce să facă o revoluţie cu toţii tinerii social demcoraţi, sugerând că "tot noi am făcut şi revoluţia de acum 20 de ani". Mazăre a susţinut aceleaşi lucruri ca şi Vanghelie, chiar varianta Elenei Udrea premier, chiar dacă cei doi nu au fost aşa de apropriaţi.

Scoala TSD, prefata alegerilor

Majoritatea organizatiilor judeţene ale Tineretului Social Democrat au participat în acest weekend la Şcoala de Pregătire Politică de pe litoralul românesc din zona Jupiter-Neptun. Evenimentul, organizat de actualul preşedinte al TSD, Nicu Bănicioiu, a fost o prefaţă a viitoarelor alegeri pentru soarta TSD, ce vor avea loc în octombrie. Actualul lider este singurul care şi-a anunţat intenţia de a participa la scrutin, însă a susţinut că planul său este să rămână maxim 2-3 ani în TSD, apoi să facă pasul spre "partidul mamă". Bănicioiu, susţinut de un public de aproximativ 400 de tineri, a ales momentul perfect ca să-l "preseze" pe preşedintele PSD, Victor Ponta, să aducă modificări statului partidului, respectiv să li se acorde o influenţă mai mare în PSD tinerilor social-demcoraţi.

Sursa foto: Biroul de presa a PSD

Tiberiu Hrihorciuc

3 COMENTARII

  1. penibil.doar atat si nimic mai mult.Oamenii cad pe strazi de foame si altii fac spectacol la tv. cand ar trebui sa fie seriosi si sa aiba capabilitate de rezolvare a problemelor zilnice ale oamenilor.Pacat ca tara asta este locuita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here