Sursa foto: Facebook

Viktor Orban continuă să sfideze România, iar la ultimul meci al naționalei maghiare, premierul Ungariei a purtat un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, din care face parte și o bucată din Transilvania.

Imaginile au fost postate pe contul oficial de Facebook al premierului. Simbolurile revizionismului sunt tot mai des utilizate de oficialii maghiari, în frunte cu Viktor Orban.

Imediat după ce imaginile au apărut în mediul online, ministerul Afacerilor Externe dezaprobă gestul premierului maghiar. Potrivit MAE, atitudinea oficialului ungar este „în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al Afacerilor Externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar”.

„Ca urmare a afişării prim-ministrului Ungariei, domnul Viktor Orban, cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naţionalele Ungariei şi Greciei, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă faţă de gestul oficialului ungar, atitudinea fiind în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al Afacerilor Externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar”, precizează MAE.

MAE arată că „orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităţilor actuale şi angajamentelor asumate în comun de România şi Ungaria de a construi o relaţie bilaterală în parametrii definitorii ai instrumentului de bază care guvernează relaţia bilaterală, anume Tratatul privind înţelegerea, cooperarea şi buna vecinătate între România şi Republica Ungaria, semnat la Timişoara, la 16 septembrie 1996 şi respectiv ai Parteneriatului Strategic, de la care, în acest an, se împlinesc două decenii”.

Citește și: Palatul Josika, din centrul Clujului, a ajuns pe mâinile familiei Banffy după zeci de ani de judecată

1 COMENTARIU

  1. siii?????Dacă autoritățile statului sunt SLABE..CE VRETI????Omul lui PUTIN iei bate joc de toată EUROPA….unde este U.E..UNDE ESTE PARTENERUL STRATEGIC??????nimeni nu-l calmează pe aceasta SLUGA …..de 2 lei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here