Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu va fi sancționat de autoritățile române pentru declarațiile rasiste din vară de la Tușnad, a anunțat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

CNCD a decis, într-o ședință, scrie Dig24, că premierul Ungariei, Viktor Orban, nu poate fi sancționat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul lunii iunie la Băile Tușnad, pentru că beneficiază de imunitate jurisdicțională. Conform Codului Penal, legea Penală nu se aplică infracțiunilor săvârșite de reprezentanți diplomatici ai statelor străine sau de către alte persoane care, în conformitate cu tratatele internaționale, nu sunt supuse jurisdicției penale a statului român. După incidentul pentru care a fost criticat și pe scena internațională, președintele CNCD Csaba Asztalos spunea că nu s-a autosesizat CNCD, tocmai pentru că Viktor Orban beneficiază de această imunitate, fiind premier al Ungariei, iar plângerea a fost făcută de deputatul PNL Alexandru Muraru.

Premierul maghiar Viktor Orban spunea în luna iulie la Băile Tușnad că „există acea lume în care europenii se amestecă cu cei veniți din afara Europei”. „Aceea e o lume amestecată. Și mai suntem noi amestecați, europeni cu europeni. Suntem dispuși să ne amestecăm între noi (n.r. noi, europenii), dar sa nu devenim o rasă amestecată”, a mai spus Orban.

Citește și: Centrul pentru Tineret, care se deschide în decembrie, trebuia inaugurat în martie 2020

2 COMENTARII

  1. Pai ce ne intereseaza pe noi legile lor si de imunitatea lui Orban. A fost la noi in tara, sa se supuna legilor romaniei, care nu il scuza cand incalca o lege, ca vezi doamne nu a stiut legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here