Viorel Băltărețu, deputatul clujean USR, a luat cuvântul miercuri, 22 februarie, la Forumul Economic de la Chișinău – Investiții, Dezvoltare, Integrare europeană.Evenimentul a reunit peste 200 de oameni de afaceri, înalți oficiali români și moldoveni, reprezentanți ai elitelor academice și ai societății civile, în jurul uneia dintre prioritățile principale ale Moldovei – dezvoltarea economică și integrarea europeană.

Printre invitați s-au numărat Prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, Vicepremierul Dumitru Alaiba, membri ai Parlamentului și Guvernului României. Forumul s-a bucurat și de prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

„În discursul meu, am susținut rolul esențial pe care sectorul privat îl are în dezvoltarea economică a Moldovei și bunăstarea cetățenilor ei. De asemenea, am amintit despre volumul semnificativ al investițiilor românești în Moldova.În timp ce statul rămâne, printr-o guvernare eficientă, cea mai importantă forță de management al dezvoltării, sectorul privat trebuie să-și asume rolul de motor de creștere economică și creator de bunăstare pentru cetățeni. Este dinamica cea mai sănătoasă stat-mediu privat pentru economiile țărilor în curs de dezvoltare, în contextul globalizării, privatizării și al dereglementării”, a scris deputatul USR pe o rețea de socializare.

Parlamentarul român a mai amintit că pentru moldoveni și locurile de muncă, dezvoltarea mediului privat e de o importanță critică, având în vedere că 97% dintre companiile private din Moldova sunt micro și IMM-uri.

„Guvernul trebuie să dezvolte o strategie coerentă de sprjinire a acestora, prin deschiderea de noi piețe, infrastructură, digitalizare, know-how. Astfel, va crea o cultură a antreprenoriatului și bunăstării, după modelul european. Azi sunt circa 1600 de companii românești în Moldova, care au creat peste 10.000 de locuri de muncă, cu o cifră totală de afaceri de aproape un miliard de euro. Ele aduc know-how, modele de business, valoare economică. Sunt semnale pozitive că și alte companii românești au un interes crescut pentru a intra pe piața moldoveană”, a conchis deputatul clujean.

Citește și articolul: Colonel SRI, prins beat la volan: Vă fac praf, nătărăilor, dă-i în p… mea. Mi-au violat mâinile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here