Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca şeful statului să discute în prealabil cu Executivul, iar printre temele considerate importante ar fi energia, relaţiile economice, apărarea.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului şi trebuie să fie o cooperare între preşedinte-Guvern- Parlament. Cred că această discuţie dl preşedinte trebuia să o aibă şi cu Guvernul, dar şi cu Parlamentul. Este foarte important că preşedintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obţinem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (…) Cred că la întoarcere e normal ca dl preşedinte să vină în faţa românilor şi să spună am obţinut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuţi şi despre anumite probleme care pot consolida relaţiile”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

„Eu sper ca dl preşedinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze şi care efectiv nu au făcut obiectul unor discuţii. Cred că era important punctual să discutăm despre aspectele economice, fie că vorbim de MApN, relaţiile economice, energie, cred că toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar în urma discuţiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes între România şi SUA”, a mai spus premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, în data de 20 august, în SUA, unde va avea o întâlnire preşedintele american Donald Trump, potrivit mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here