Virgil Guran este unul dintre consilierii ministeriali ai premierului Ludovic Orban, el ocupând funcția de consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului din cadrul Cancelariei Primului Ministru al României.

Guran a fost judecat la Tribunalul Cluj pentru afaceri ilegale cu… țuică până când fapta s-a prescris!

În cadrul procesului 1861/117/2006, Tribunalul Cluj a reţinut vinovăţia lui Guran pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală, din cauza amânărilor repetate din cadrul judecății, a intervenit prescripţia specială.

Chiar dacă procesul penal a încetat, pe latură civilă Virgil Guran, alături de celelalte persoane implicate, a fost pus să plătească un prejudiciu de 500.000 lei adus prin evaziunea fiscală.

În iulie 2000, el fost reţinut în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru o perioadă de 30 zile.

Potrivit procurorilor, în perioada 1998-1999, în calitate de asociat al SC Pasadena SRL Câmpina, actualul consilier al lui Orban a înregistrat în contabilitatea societăţii documente fictive privind aprovizionarea cu ţuică de prune, cu consecinţa majorării nejustificate a cheltuielilor deductibile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 3 miliarde lei; a comis fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală.

Poliția l-a găsit pe Guran la poarta unui spital de psihiatrie

“În dimineaţa zilei de 6.07.2000, orele 7.00, în baza ordinului primit, împreună cu trei ofiţeri din cadrul serviciului economic al IPJ Cluj, ne-am deplasat la domiciliul numitului Guran Virgil, care avea emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Ajunşi la domiciliu, acesta nu a fost găsit, după care ne-am deplasat la Spitalul Voila Câmpina (unitate medicală cu profil de psihiatrie, n.red.), în jurul orei 8.00. Persoana căutată se afla în faţa porţii de acces în curtea spitalului, îmbrăcat în haine de oraş”, arată raportul poliţiştilor de la Biroul Judiciar al Poliţiei Câmpina întocmit în data de 6.07.2000).

Guran și asociații lui au fost implicați și în afaceri cu combustibil

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj au descoperit că între Neantica, firmă din Câmpia Turzii, Egida şi Pasadena Câmpina s-au facturat produse petroliere în valoare de peste 5 miliarde lei vechi. Şi asta în decurs de trei luni, iunie, iulie şi august 1999.

Societatea Neantica este radiată în momentul de față, iar administratorul firmei a fost Ioan Hatagan, care a avut si calitatea de acționar, alături de Emil Mărginean.

Gazeta de Cluj i-a solicitat lui Virgil Guran un punct de  vedere însă până la publicarea acestui articol el nu a răspuns.

2 COMENTARII

  1. Nici gura nu-i pute, nici ai(usturoi) n-o mincat ,iar tuica s-a evaporat si s-o facut apa de ploaie ! Un consilier calificat pentru Lodovic,cum s-ar spune „omul potrivit ,tocmit la un neispravit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.