Grație administrației locale clujene, tot orașul Cluj Napoca a devenit un patinoar. Chiar dacă încă de ieri a fost anunțat cod GALBEN de viscol, vânt și ghețuș, drumarii nu au împrăștiat material antiderapant pe şosele. 

„Ocoliți drumul Sfântul Ion harnicul primar” metro2050 „a dat din belșug cu antiderapant se poate circula decât prin șanț”, a scris un participant la trafic luni seara, pe Info Trafic Cluj, în dreptul unei fotografii în care putea fi văzută o maşină care a derapat pe marginea drumului din cauza şoselei impracticabile.

Totuşi, s-a găsit repede cine să îi corecteze acestuia confuzia cum că „oraşul european de 5 stele “ verzi “ este al lui Boc şi judeţul fantomă al lui Tişe”, făcând referire la, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, cel căruia îi revine responsabilitatea pentru starea drumurilor judeţene. 

Oricine ar răspunde pentru drumurile judeţului, cert e că avertizările şoferilor au curs pe reţelele sociale aseară. „Grijă mare pe strada Valea Seacă spre Popeşti e gheaţă sub zăpadă!”, a anunţat altcineva, însă oamenii i-au răspuns că peste tot e la fel. „Zăpada îi ia prin surprindere mereu”.

De la Ciurila, până în Cluj-Napoca viscolul şi-a făcut de cap, iar şoferii au circulat cu frâna de motor, la 30 de km la oră, deoarece pe drum nu exista nici urmă de intervenţie a autorităţilor. Zonele din Făget, Sfântul Ion, Popeni, Ceanu Mare, au fost doar câteva dintre zonele periculoase pentru şoferi.

În lipsa ajutorului de la autorităţi, şoferii se îndeamnă reciproc să îşi echipeze maşinile pentru iarnă şi mai ales să circule după cum o cere drumul. Asta a făcut şi şoferul care a filmat starea drumului din Măguri Răcătău – Şomeşu Rece unde zăpada şi drumul îngheţat le-au dat bătăi de cap participanţilor la trafic. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here