Printre scopurile principale ale fiecărei persoane este construirea unei case de vis, dar procesul poate fi complicat. Majoritatea oamenilor preferă ca locuința ideală să fie amplasată într-un mediu natural și liniștit, fără blocaje zilnice și zgomote urbane. Unii au cunoștințe foarte bune despre procesul de construcție și gestionarea construcției casei lor, în timp ce alții nu au cunoștințe despre construcție, ceea ce ar putea face procesul dificil și mai scump. 

Există câteva aspecte importante de care să ții cont când te hotărăști să-ți construiești propria locuință. 

Sfaturi practice pentru construirea casei tale de vis

  1. Setează obiective

Crearea unei noi case pentru tine înseamnă stabilirea obiectivelor și luarea măsurilor pentru atingerea acestor obiective. Vei dori să stabilești răspunsurile la o întreagă serie de întrebări, astfel încât să poți stabili aceste obiective.

Stabilirea obiectivelor necesită satisfacerea atât a activităților creierului stâng, cât și a celui drept. Așadar, lista de obiective va include două laturi: o parte practică, cu carne și cartofi și una emoțională, cu înghețată și dulciuri. Pentru asta este esențial să îți pui câteva întrebări la care ar fi bine să știi răspunsul:

  •   Ce vrei să realizezi?
  •   Unde vrei să fii?
  •   Ce va costa asta?
  •   Se poate realiza cu adevărat?
  •   Are sens planul A?
  •   Care este planul B?
  1. Bugetul trebuie foarte bine gândit

Deși bugetul ar trebui să fie în orice declarație de obiectiv, este o piesă atât de importantă, încât este inclusă aici ca un punct separat. Când îți faci bugetul, vei începe cu ceea ce îți poți permite și cu modul în care costul casei tale se potrivește cu planurile tale generale pentru viitor. Când ești gata să treci la detalii, include tot ce va intra în proiect: costul terenului, taxele și impozitele locale, taxele de proiectare și inginerie, construirea nu doar a casei, ci și a peisajului, plus mobilier și decorare. 

O bună organizare a bugetului necesită o educație financiară pe măsură. 

  1. Fii atent la alegerea arhitectului

Arhitectul este persoana care poate să îți transforme casa din desen în “acasă”. Alege o echipă de proiectare cu experientă, care sa aibă un portofoliu solid si recomandări de încredere. Alegerea proiectantului este una din părțile importante ale viitoarei tale case. Este esențial să alegi o echipă de arhitecți care au construit diferite tipuri de locuințe. De exemplu, planificarea unei căsuțe este mai ușoară decât planificarea unei case cu etaj. Dacă faci parte din a doua categorie, descoperă aici de la Hauze.ro proiecte de case cu etaj și începe să planifici casa visurilor tale.  

  1. Scrie o listă de “vreau” și “trebuie”

Aceasta este partea distractivă. Care sunt negociabilele tale pentru viitoarea ta casă? Scrie-le. Vizualizează casa ta de vis.

  • Unde vrei să trăiești? Aproape de natură, centrul orașului sau la marginea orașului?
  • Câte dormitoare?
  • Cum arată pereții? De tip cărămidă, lemn sau simpli?
  • Ce tip de design interior vrei?
  • Obiecte mici de decor

Locuința ta reprezintă cea mai mare parte din viața ta. Acolo îți crești copiii, acolo trăiești și te dezvolți. Trebuie să te gândești că o casă necesită o cheltuială uriașă, așa că ai nevoie multă iscusință și multă planificare.

Sursă foto: Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.