Ingredientele active din Air7 au fost concepute pentru a satisface nevoile plămânilor. Crearea vitaminei plamanilor a fost declanșată de pandemie, ne referim la virusul respirator SARS-CoV-2. Suplimentul alimentar nu vindecă boala, cu toate acestea, există un consens în comunitatea medicală că, cu plămânii sănătosi respiri mai usor si avem șanse mai mari in lupta împotriva virusului.
Vitamina plamanilor, adica Air7, a ajuns pe rafturile faramciilor din Romania la mijlocul lunii August, după ce a obținut toate aprobările legale pentru a intra pe piață. Air7 a fost dezvoltat pentru a intari vitalitatea plămânilor. Pe lângă vitaminele A; C; E; B6, produsul conține Coenzima Q10, numit si panaceu, care ajută la oxigenarea sângelui și întărește sistemul imunitar. Extractul din specia fungică alpină Cordyceps sinensis are o reputație similară, deoarece conține toți aminoacizii esențiali și, printre altele, îmbunătățește producția de adenozin-trifosfat (ATP), care este cea mai importantă sursă de energie pentru celulele noastre.
În plus, conține vitamina D3, cercetătorii de la Universitatea Boston au descoperit că pacienții cu Covid-19 care au o cantitate suficientă de vitamina D în organism au cu până la 52% șanse mai mari de a scăpa cu viață, în cazul în care ajung la forme severe de boală. Potrivit studiului, vitamina D joacă un rol crucial în sistemul imunitar și poate combate inflamația. Aceste caracteristici o fac un jucător cheie în lupta organismului împotriva coronavirusului.
Air7 mai contine si Rutin – Rutinul pur este extras din mugurii de floare de Sophora japonica, este antioxidantă, anti-inflamatoare, anticarcinogenică (ajută la neutralizarea şi eliminarea agenţilor carcinogeni), anti-trombotic, citoprotector şi vasoprotector. Activitatea antiastmatică a rutinei a fost studiată la cobaii conștienți sensibilizați la ovalbumină, provocați cu ovalbumină aerosolizată, unde a fost determinată rezistența căilor respiratorii în timpul răspunsului de fază imediată și a răspunsului de fază târzie. Rutina a inhibat în mod semnificativ rezistența specifică a căilor respiratorii și răspunsul în fază imediată, împreună cu reticența histaminei, fosfolipazei A2 și eozinofil peroxidazei. S-a redus recrutarea neutrofilelor și eozinofilelor în plămâni (Jung și colab., 2007). Utilizarea rutinei a fost de asemenea sugerată în tuse convulsivă împreună cu vitaminele C și K (De Sarmento și Kimura, 1957).
„O masura importantă împotriva infecției plamanilor este evitarea fumului de tutun, deoarece fumul paralizează timp de aproximativ 12 ore cilii care au rolul de a curăță plămânii”, spun expertii.
Cum ne afectează plămânii noua boală coronavirus?
Este foarte important sa ai plamanii sanatosi, multiplul campion olimpic la sprint Usain Bolt a fost infectat recent cu virusul și nu are probleme/simptome, deoarece plămânii lui sunt complet sănătoși și nici nu are o alta boală cronică.
Cealaltă extremă este atunci când corpul unui pacient cronic este atacat de SARS-CoV-2, in acest caz de fapt „rămâi fără plămâni”. Persoanele vârstnice cu boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile vasculare, astmaticele sau bolile pulmonare obstructive cronice (BPOC) prezintă un risc deosebit.
Pe de altă parte, dacă,cineva nu are o boală cronică și își protejează plămânii ținând seama de considerațiile de mai sus, este mult mai probabil ca in cazul unei infecții cauzată de coronavirus sa se vindece fără probleme , spun expertii.
Este cel puțin la fel de important sa acordam atenție si la „preventie” ! Așadar, trebuie evitat contactul cu pacienții cronici, precum și cu mulțimea, trebuie respectat distantarea sociala iar purtarea unei măști și spălarea frecventă și temeinică a mâinilor sunt esențiale.
Nu iti irosi plaminii!
Fara respiratie, Viata nu este posibila.