Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o întâlnire joia trecută, la New York, cu Eric Swalwell, membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, membru al Comitetului Special pentru Informaţii şi preşedinte al Subcomitetului acestuia pentru modernizarea şi pregătirea serviciilor de informaţii (Intelligence Modernization and Readiness).

Evenimentul a fost comentat pe Facebook de Daniela Iuliana Tobă, fosta șefă a Biroului de Presă al STS, aceasta catalogând vizita ministrului de Externe la New York drept „O strofoceală însoţită de un coşuleţ cu cadouri pentru nişte băieţi cu ouă de struţ din administraţia Biden”.

Discuţia a avut loc în contextul prezenţei în SUA a ministrului Bogdan Aurescu, pentru participarea la lucrările segmentului de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

„Complet neobservată a trecut întîlnirea de joia trecută, de la New York, a ministrului de externe, Bogdan Aurescu, cu un tip pe nume Eric Swalwell, membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, membru al Comitetului Special pentru Informaţii, preşedinte al Subcomitetului acestuia pentru modernizarea şi pregătirea serviciilor de informaţii şi membru al Comitetului pentru Securitate Internă. Aurescu e unul dintre băieţii cuminţi ai SIE. Aşa încât, ar fi fost drăguţ să aflăm pentru ce anume, cu adevărat, l-a agăţat Aurescu pe Swalwell la Adunarea Generală a ONU, având în vedere cu câtă însistenţă a căutat în primăvara asta să vorbească, măcar telefonic, cu Secretarul de Stat Antony Blinken şi în vara şi toamna asta cu Jake Sullivan, Consilierul pentru Securitate Națională, tot măcar telefonic. Şi doar telefonic a şi obţinut”, a scris pe Facebook Daniela Iuliana Tobă, fosta șefă a Biroului de Presă al STS.

„Iar asta e doar ceea ce am văzut cu coada ochiului prin ştiri, că subiectul nu prea m-a interesat, recunosc. Una peste alta, mie eforturile lui Aurescu îmi sună aşa, ca o strofoceală la poarta americană care nu e deschisă prea generos pentru to’arăşu’ Klaus şi pentru actuala guvernare. O strofoceală care probabil e însoţită şi de un coşuleţ cu cadouri frumoase pentru nişte băieţi cu ouă de struţ din administraţia Biden. Rail2Sea şi Via Carpatica, de exemplu, asezonate cu bomboane de achiziţii militare, probabil, sau cu felii deturnate mascat din PNRR sau naiba ştie cu ce alte cadouri cu care Klaus şi SIE să obţină nişte mîngîieri pe frunte ceva mai dulci. Sau poate nişte bife ratate pentru Ciucă premier, habar n-am. Dar ciocăneala asta insistentă la poarta americană e drăgălaşă” a adăugat Daniela Iuliana Tobă.

Citește și: Adian Oros își dă demisia: „Pentru Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here