Tensiunea dintre Traian Basescu şi preşedintele PDL Vasile Blaga a atins noi culmi, dupa ce Preşedintele l-a vizitat neoficial pe primarul Emil Boc saptamana trecuta la Cluj. Traian Basescu a declarat in timpul vizitei la Primaria Cluj-Napoca ca s-a bucurat atunci cand Emil Boc a fost ales ca primar, deşi in cursul serii a aratat ca se va separa in viitor de liderii PDL Vasile Blaga şi Mihai Razvan Ungureanu. Preşedintele PDL Vasile Blaga a reacţionat imediat la declaraţia lui  Traian Basescu prin care lasa sa se inţeleaga ca PDL-ul va avea un prezidenţiabil din generaţia lui Victor Ponta.

Basescu i-a facut o vizita neanunţata lui Emil Boc

Preşedintele Traian Basescu l-a vizitat saptamana trecuta pe primarul Clujului Emil Boc, ocazie cu care a vizitat primaria oraşului şi a dat mai multe declaraţii interesante. In primul rand, preşedintele a ţinut sa aminteasca de faptul ca victoria lui Emil Boc in cursa pentru primaria oraşului a contat deosebit de mult pentru PDL, in vremurile in care democraţii nu erau foarte populari la Bucureşti. „Cand şi eu şi Elena Udrea eram batuţi cu pietre la Bucureşti, el a venit la Cluj şi a caştigat mandatul de primar. A fost un lucru extraordinar pentru mine”, a declarat Traian Basescu.

Reacţii la declaraţiile lui Basescu

Atunci cand a fost intrebat saptamana trecuta  cine ar cel mai potrivit lider pentru PDL intre Elena Udrea şi Vasile Blaga, Preşedintele Traian Basescu a afirmat ca raspunsul sau este Emil Boc, reacţiile nelasandu-se aşteptate. In legatura cu aceasta declaraţie a şefului statului, Cristian Preda a declarat ca "inseamna ca aşteapta, cum aştept şi eu, o a treia varianta. Cred ca e bine sa existe şi o alta formula şi sper sa nu intarzie sa apara". Intrebat despre viabilitatea lui Emil Boc ca preşedinte, Cristian Preda a raspuns: "Emil Boc e unul dintre puţinii oameni de succes ai PDL din ultimul an, pentru ca, daca au fost unii colegi care au dat vina pe Emil Boc pentru pierderea alegerilor, el insuşi a infirmat aceasta teorie, caştigand alegerile". De aceeaşi parere, chiar daca in mai puţine cuvinte, a fost şi actualul preşedinte al PDL Vasile Blaga. Dupa ce Traian Basescu a declarat joia trecuta ca in cadrul PDL exista un prezidenţiabil pentru alegerile care urmeaza in 2014, iar Elena Udrea a afirmat ca preşedintele se referea cu siguranţa la Emil Boc, Vasile Blaga a afirmat ca acesta “poate fi o soluţie”.  Interesant este şi faptul ca la un moment dat, atunci cand Elena Udrea anunţa ca va candida la preşedinţia PDL-ului, primarul Clujului a declarat: „Nu este obligatoriu ca preşedintele partidului sa fie şi candidatul la preşedinţia Romaniei”. Cu toate acestea, referitor la posibilitatea ca el sa fie “prezidenţiabilul” despre care vorbea Traian Basescu, Emil Boc a afirmat ca "descrierea este suficient de generica incat sa se poata incadra oricine in aceasta definiţie, aşa ca pentru detalii va indrum spre Palatul Cotroceni. Barbat sunt, raspund la prima exigenţa".

Sange rau intre Basescu şi Blaga

Probabil cea mai interesanta declaraţie data de Traian Basescu in ziua vizitei la Cluj este cea in care afirma ca nu vrea sa se amestece in viaţa PDL-ului, lasand sa se inţeleaga ca nu are favoriţi intre Mihai Razvan Ungureanu şi Vasile Blaga.  "Dupa alegeri, nu am vrut sa intervin deloc nicaieri. Sa ştiţi ca a sunat la cabinet şi Razvan, a sunat şi Vasile Blaga in decembrie, a sunat şi domnul Neamţu. Pana astazi, cand mi-am dat seama ce lucru urat se intampla in PDL, nu am vrut sa vorbesc despre politica. Luni o sa-i caut eu, sa am o discuţie cu ei, ca intre un preşedinte care a fost ajutat de ei in vara (…) Am vrut sa ma izolez pana azi, dar astazi, discutand cu Emil Boc, am spus ca nu se poate sa ma izolez", a declarat Traian Basescu in cadrul unei emisiuni televizate saptamana trecuta.  Chiar daca a pastrat o echidistanţa intre cei doi lideri ai PDL, este cunoscut faptul ca Traian Basescu se afla, totuşi, in relaţii "bune" cu Mihai Razvan Ungureanu, in timp ce actualului preşedinte PDL Vasile Blaga i-ar fi spus la finalul anului trecut   "Nu avem ce discuta, Vasile".

Sabin Ripan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here