Astăzi, 7 septembrie, a avut o conferință de presă organizată de Consiliul Local Cluj-Napoca în cadrul căreia a fost anunțat proiectul câștigător al concursului internațional de soluții arhitercturale „Centrul Integral de Transplant Cluj-Napoca”

Valoarea contractului se ridică la 3.250.000 de euro, având ca scop construirea unui centru multifuncțional de Transplant integrat în inima orașului Cluj-Napoca.

Chiar dacă la concurs au participat peste 40 de proiecte, numai câteva echipe au putut fi menționate și premiate. Pe locul întâi se află o echipă de profesinista în fruntea căruie este spaniolul Alberto de Pineda Álvarez, iar coautori sunt arh. Jenica Craiu, arh. Alexandra Demetriu, arh. Serban Tiganas, arh. Alexandrina Kiss. Colaboratori arhitectură sunt arh. Giovanna Pomo, arh. Bogdan Dragomir, arh. Maria Buiga.

„Proiectul oferă un răspuns foarte profesionist și aparent fără efort tuturor cerințelor temei de concurs, oferind o rezolvare adecvată amplasamentlui dificil și asigurând o trecere reușită între un țesut urban eterogen și ansamblul clinicilor universitare. Juriul apreciază demersul câștigătorilor, prin care pacientul este poziționat, din punct de vedere conceptual, în centrul întregului proiect. Soluția prezentată are capacitatea de a genera o atmosferă pozitivă, care să reducă stresul la care pacientul este supus de-a lungul procesului de transplant. Proiectul exprimă în mod clar aceste calități, oferind în același timp o imagine onestă a programului de arhitectură. El face dovada unei foarte bune înțelegeri a țesutului urban, relaționându-se cu succes atât cu ansamblul clinicilor universitare, ansamblu monument istoric, cât și cu caracterul contrastant al străzilor Victor Babeș și Haședu”, a declarat artihectul Oana Gavriliu, președintele juriului concursului.

Ceilalți ocupanți ai podiumului au primit premii în valoare de 60.000 și 30.000 de euro pentru locurile 2 respectiv 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here