ciocan tribunal

În anul 2013, Primăria Cluj-Napoca i-a atenționat pe locatarii de pe strada Emil Isac, nr.4, că imobilul în care locuiesc se află în stare avansată de degradare. Prin urmare, trebuiau să ia măsuri în vederea refațadizării imobilului, însă doar un singur locatar, Căciulă Gheorghe, a fost interesat de numeroasele atenționări ale Primăriei. A scos bani din buzunarul său și a făcut demersurile necesare, anume a schimbat țiglele de pe imobil.

De opt ani de zile, Căciulă Gheorghe se judecă pe această temă, fiindcă vecinii săi nu doresc să-și plătească cotele parte stabilite de instanțele clujene. Mai mult decât atât, Căciulă Gheorghe este acuzat de redactarea și semnarea unui document pe care nu l-a scris niciodată. Instanțele clujene au acceptat, după mai multe insistențe, să aibă loc o expertiză criminalistică a scrisului în vederea demonstrării adevărului. 

Context

În anul 2013, Primăria Cluj-Napoca i-a atenționat pe locatarii de pe strada Emil Isac, nr.4, că imobilul în care locuiesc este este în stare avansată de degradare. Prin urmare, aceștia trebuiau să ia măsuri în vederea refațadizării imobilului, însă doar un singur locatar, Căciulă Gheorghe, a fost interesat de numeroasele atenționări ale Primăriei. Astfel, acesta a început  să facă demersurile necesare și a rezolvat singur problema, schimbând țiglele de pe locuință. 

Problemele încep de când domnul Gheorghe Căciulă nu a avut niciun sprijin financiar din partea colocatarilor. Nu s-a oprit aici și a reparat singur acoperișul, cu surse financiare proprii, iar acum vecinii refuză să îi restituie acestuia banii care i se cuvin.

”Am reparat acoperișul în baza atenționărilor. Am pus 7.000 de țigle pe 510 metri de clădire și am dat 36.000 de lei, acum vreau să-mi recuperez banii, nu am nicio obligație față de ei. I-am chemat pe toți proprietarii la mediere, cu un avocat, să fim de acord să reparăm ce trebuie pentru că eram atenționați că pică țigla de pe casă și omoară pe cineva 100%. Țigla are 100 de ani și garanție de 30 de ani. Și de frică, plus că mă ploua pe mine în casă, am reparat-o. Niciunul dintre proprietari nu a fost de acord și nu a vrut să semneze”, a povestit Gheorghe Căciulă pentru Gazeta de Cluj.

Înainte de a începe lucrările, domnul Gheorghe a primit o autorizație de construire, ba mai mult acesta i-a găzduit pe meșteri  în casă la el timp de o lună de zile pe meșterii din Aiud, care i-au reparat acoperișul:

”Am cerut la Primărie o expertiză sa constate că plouă în casă. Am chemat un expert să constate ceea ce e adevărat, au constatat, deci s-a făcut o constatare. Mi-au dat aprobare, autorizație de urgență, am așteptat 10 zile până am primit autorizația și ei nu au făcut contestații, trebuia sa facă. Am chemat meșterii de la Aiud că era cu un preț la jumătate față de Cluj. În Aiud e 20 de lei mp și la Cluj 40-50 lei. Cinci meșteri din Aiud, i-am găzduit la mine în apartament o lună de zile ca să nu mai meargă în Aiud. Ei au mai multe lucrări, în mai multe locuri și ca să nu mă trișeze, i-am cazat la mine.

Căciulă Gheorghe i-a acționat pe vecinii săi în instanță. 

Proprietari chemați în judecată

Pentru că Gheorghe Căciulă dorește ca proprietarii să-i restituie banii cheltuiți pe reparații, acesta a recurs la ultima soluție și i-a chemat pe Tulai Ilie Octavian, Tulai Mihaela, Chiorean Ionel, Chiorean Nastasia, Floca Maria Florina, Schwartz Robert, Aleonte Erika, Gavris Florin, Gavris Mihaela Victoria, Sildan Nina Elena Corina, Ciulea Adrian, Ciulea Alexandrina Laura, Moisiuc Roxana, Moldovan Eugen Ionel, Moldovan Laura Georgeta, Moisiuc Vasile Adrian și Sima Minea Doina Cleopatra în judecată:

”După ce meșterii mi-au făcut acoperișul, i-am chemat în judecată să contribuie la cheltuieli în funcție de spațiul pe care îl are fiecare și am pierdut. Și acum sunt la recurs. Îi chem să restituie banii, eu mi-am făcut datoria”.

Mai mult, acesta povestește ca nici în instanță lucrurile nu au mers prea bine, întrucât a cerut să fie schimbat judecătorul, iar avocata nu a vrut să îl apere:

”Am cerut să fie schimbat judecătorul pentru că nu era cinstit. Am avut doi martori și ea nu i-a înregistrat în dosar. Am avut și două avocate, una dintre ele, Rus Maria, a refuzat să mă apere, până și judecătoarea mi-a spus să o schimb că nu mă apără. Avocata mea îmi spunea că de ce am reparat casa pentru că nu trebuia, trebuia să am consimțământul. Consimțământul nu vor să mi-l dea. Au justificat că au pus 80 de țigle pe casă și nu mai trebuia să pun eu țigle. La procesul verbal i-au pus data după ce eu începusem lucrarea, retroactiv. Și au venit cu doi martori în fața judecătoarei, că ei au pus țiglele. Fictiv! Și mă întreb, dacă nu are asigurat pe cineva în spate, putea să declare asta? Să riști să te duci la pușcărie? Ca în filme…”, a povestit Gheorghe Căciulă reporterului. 

Într-un final, instanțele clujene i-au dat câștig de cauză locatarului și au făcut cote parte pentru fiecare vecin, astfel încât aceștia au fost obligați de judecător să-și plătească partea din investiție. Conflictul, însă, nu s-a oprit aici fiindcă Robert Schwartz, medic de familie, a declarat judecătorului că, de fapt, el ar fi contribuit cu țigle la repararea imobilului, după cum a povestit Căciulă Gheorghe reporterului. 

Vorba trece, scrisul rămâne

Robert Schwartz, medic de familie, unul dintre locatarii imobilului în care Căciulă Gheorghe a investit pe cont propriu, a declarat instanței că a contribuit la renovarea acoperișului locuinței cu 80 de țigle, potrivit afirmațiilor lui Căciulă Gheorghe.

“Un martor mincinos m-a ajutat, de fapt. Este vorba despre o profesoară care a declarat că Robert Schwartz a mers la ea acasă, i-a reparat clădirea și din țigle, i-a dat și lui 100. Eu m-am dus la ea acasă și m-a ajutat. Mi-a arătat care e țigla pe care a pus-o pe casă și mi-a dat și mie una. Am mers la Judecătorie cu țigla de la ea. Problema e că nu seamănă cu cea pusă de mine pe locuință, țigla mea e mai mare. I-am arătat judecătorului, dar nici nu m-a luat în seamă”, a subliniat Căciulă Gheorghe. 

Într-un proces verbal pus la dispoziția reporterului se arată că locatarul Robert Schwartz a declarat că a “schimbat un număr de 80 de țigle (țigle de același tip cu cele aflate pe acoperișul imobilului) și a rearanjat țigle deplasate de pe tot acoperișul imobilului”.

Pe de altă parte, tot Robert Schwartz susține în cadrul unei declarații date Poliției că “(n.r. Căciulă Gheorghe) a făcut sesizare la Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru că aș fi efectuat lucrări de amenajare și construcție neautorizate, lucru care nu este adevărat întrucât eu nu am făcut nicio lucrare și nicio modificare la imobil.”

Potrivit declarațiilor oferite reporterului, Căciulă Gheorghe l-a tras în plasă intenționat pe locatarul Robert Schwartz, pentru a-l prinde cu minciuna și a dovedi instanței adevărul. 

Expertiza grafică a fost aprobată după patru luni

Locatarul Căciulă Gheorghe a mai dezvăluit cum i s-a înscenat o infracțiune. Bărbatul spune că Robert Schwartz l-a și acuzat de faptul că l-ar fi reclamat la Primărie pentru că și-a închis balconul fără autorizație, dar pe lângă acest aspect, mai gravă este înscenarea redactării și semnării unui document. 

“A mințit. Am cerut la Primărie să-mi dea situația scrisă și am intrat în posesia ei. Am cerut Poliției să cerceteze că nu e scrisul meu acolo. Ei au spus că e scrisul meu, deci ne-am judecat pentru a putea face o expertiză grafică. Așa pot demonstra că nu este scrisul meu. 

De patru luni nu mi-au dat răspuns, abia ieri l-am primit (n.r. săptămâna trecută, raportându-ne la momentul publicării acestui material). Mi-au spus că Parchetul trebuie să se ocupe de mine. Șeful Parchetului a spus că fapta nu există, iar semnătura este a mea. Judecătorul a spus că e scrisul meu, fără o cercetare amănunțită. Sunt niște mincinoși. 

Acum aștept să merg la Institutul de Cercetări Criminalistice, să plătesc o taxă de 1.000 de lei și să fac expertiza scrisului.

Am fost să dau o declarație și mi s-a spus să scriu mai mărunt, scrisul meu fiind mai lăbărțat. Nu mi-am dat seama pe moment de situația, însă scrisul este al unui unui polițist, nu al lui Schwartz. Bărbatul care m-a cercetat, când mi-a luat interviul, a scris de mână, nu a bătut la mașină. 

I-am amenințat că fac plângere la Consiliul Superior al Magistraturii și doar atunci am primit, până la urmă, aprobarea pentru expertiză. Parchetul trebuie să mă planifice pentru aceasta, iar după ce vor constata că nu este scrisul meu, îi voi da în judecată”, a declarat reporterului Căciulă Gheorghe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.