Congresul liberalilor de la Craiova, pe cât de emoționant pe atât de cutremurător este. Am citit ce au declarat ”liderii” politici și m-am cutremurat de ceea ce ei pot cugeta. O adevărată ”aură” radiază deasupra României: aura liberală, aura ”gândirii” de dreapta… probabil doar cu emisfera dreaptă a materii cenușii…

Asemenea gândire depășește și cogito-ul cartezian, revoluționând formula din dubito ergo cogito, cogito ergo sum în vorbesc deci mint, mint deci exist!

Declarațiile celor doi ”lideri” liberali constituie în sine o experiență unică, un adevărat misterium tremendum străbate întregul corp, întregul univers atunci când auzi asemenea revelații liberale/milenare:

Florin Cîțu: PNL trebuie să fie la guvernare cel puțin opt ani la guvernare.

„Știu că pare ciudat să vorbim așa, dar așa trebuie să gândim dacă vrem să fim campioni, nu să avem ținte mici. Trebuie să gândim pe termen lung și trebuie să începem să construim de acum”, adaugă premierul.

În replică, Ludovic Orban a vorbit despre o guvernare PNL de 12 ani.

„Eu îmi doresc nu o guvernare liberală de opt ani. Eu îmi doresc o guvernare de cel puțin 12 ani, cât a fost marea guvernare liberală, între 1876 și 1888, sub conducerea lui Ion C. Brătianu”, menționează Orban.

Noroc că nu mai candidează cineva la șefia PNL deoarece altfel liberalilor li se promitea că vor rămâne la guvernare chiar și dincolo de moarte, fiind îngropați pe vecie în sediul Guvernului. Sau poate Guvernul a fost deja îngropat la sediul PNL.

Cred că cei care uită acum din opoziție la liberali pot lua notițe…

Dumnezeul mare, iartă-i Doamne că nu știu ce fac!

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar la președinția partidului candidează Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Citește și: Parole, parole… la ce folosește vorbăria goală din PNL?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here