Protestul minerilor de la exploatările de cărbune Paroşeni, Petrila şi Uricani a continuat, joi seara, protestele, în condiţiile în care directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Petru Drăgoescu, a coborât în fiecare mină şi a stat de vorbă cu ortacii pentru a-i convinge să renunţe la acţiunea declanşată la schimbul de dimineaţă.

Cei peste 400 de mineri sunt nemulţumiţi de faptul că producţia de cărbune realizată la cele trei exploatări nu este preluată de Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi spun că vor continua protestul până când vor primi asigurări ‘ferme’ că toată cantitatea de huilă extrasă din abataje va ajunge în silozurile termocentralelor Mintia şi Paroşeni.

„Sunt foarte îngrijorat (…) Probabil mâine va merge ministrul Vosganian. Tot ceea ce e omeneşte posibil vreau să facem pentru acei oameni. Minuni, însă, nu o să putem face, adică să spui că de acum încolo cumpărăm tot cărbunele, chiar dacă nu e de bună de calitate sau dacă nu ai ce să faci cu el. E foarte greu… trebuie să găsim în continuare soluţii. De altfel, acele trei mine sunt în programul de închidere. Să găsim soluţii pentru cei care lucrează acolo, de tranziţie de la această perioadă la perioada ulterioară. E foarte dificil şi mă doare sufletul când văd ce se întâmplă. Tot ceea ce este omeneşte posibil o să facem. Nu minuni, minuni nu poate face nimeni”, a spus primul ministru, joi seara, la Digi24.

sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here