Preşedintele Traian Băsescu s-a folosit de raportul pe justiţie elaborat de Comisia Europeană pentru a se răfui cu mai vechii săi neprieteni, presa şi Parlamentul. Probabil că domnia sa nu a citit atent raportul şi nu a remarcat faptul că legislativul de la Bucureşti este criticat pentru voturile date de PD-L în cazurile Ridzi şi Păsat.

 

Concret, raportul CE arată că de” la ultima evaluare a Comisiei, Parlamentul a votat împotriva începerii urmăririi penale pentru acuzații de corupție împotriva unui fost ministru, actualmente membru al Parlamentului, a refuzat să aprobe cererile de percheziție în cadrul unei alte anchete, aflată în curs, și a refuzat arestarea preventivă a unui alt membru al Parlamentului”. Doresc să-i reamintesc preşedintelui Traian Băsescu faptul că, în ambele cazuri, parlamentarii aparţinând PD-L i-au dat cu flit şi, fie nu s-au prezentat la vot, fie au votat împotriva solicitării parchetului. Deputaţii portocalii nu au dat curs cererii domniei sale de a da un vot în favoarea justiţiei şi de a permite extinderea cercetării penale şi a percheziţiei informatice în cazul Monicăi Iacob Ridzi, împotriva căreia existau cinci capete de acuzare, cum ar fi abuz în serviciu şi fals intelectual, în dosarul organizării Zilei Naţionale a Tineretului din 2009. La fel au procedat parlamentarii PDL şi în cazul lui Dan Păsat, acuzat de şantaj şi corupţie. Aşa cum se ştie, parlamentarii PSD, PNL şi PC s-au abţinut de la vot, după metoda patentată de parlamentarii puterii.  Faptul ca 34 de deputaţi ai puterii au votat împotriva arestării colegului lor, a fost încă o dovadă a duplicităţii liderilor PD-L, care s-au declarat public in favoarea arestarii, dar şi-au pus oamenii să voteze împotrivă.

 

Prin urmare, în calitate de deputat PNL, mi se pare nedrept gestul domnului preşedinte de a considera întregul legislativ ca fiind „neconvingător”. Raportul CE cere Parlamentului „să acorde un sprijin politic puternic în combaterea corupţiei”, exemplificând lipsa acestuia prin cazurile Ridzi şi Păsat. Or, aşa cum am mai spus-o, cei care nu au dorit să lase justiţia să-şi facă treaba şi să decidă în două cazuri de corupţie au fost tocmai parlamentarii PD-L.

 

Îl rog pe domnul preşedinte Traian Băsescu ca, începând din viitoarea sesiune parlamentară, să-i strunească mai bine pe supuşii săi portocalii, astfel încât orice parlamentar bănuit de corupţie să poată fi cercetat şi judecat. Chiar arestat, dacă e cazul.

 Hoea Uioreanu
Deputat PNL de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.