Dacă visul tău este să îți deschizi un restaurant de tip fast-food și nu ai încă un plan pus pe hârtie, atunci trebuie să iei în considerare mai multe aspecte care îți pot aduce succesul în afacerea ta. Procesul de deschidere al unui restaurant poate fi complex din cauza birocrației și al altor elemente, care îți pot ruina afacerea dacă nu le anticipezi dinainte. În acest articol vei găsi 3 sfaturi care te vor ajuta cu firma pe care dorești să o deschizi, așa că dacă ești interesat, citește în continuare acest articol.

Iată de ce trebuie să ții cont la începutul afacerii tale

Acte și autorizații

Dacă ești hotărât să demarezi afacerea, înseamnă că trebuie să obții și actele și avizele necesare pentru a-ți desfășura activitatea.  Primii pași în înființarea firmei tale îți pot aduce bătăi de cap dacă nu te informezi sau nu soliciți ajutor specializat. Pentru a obține documentația necesară trebuie să parcurgi următorii pași: rezervare a denumirii firmei, stabilire a sediului social, redactare a actului constitutiv, depunerea capitalului social,  completarea declarației pe propria răspundere, obținerea specimenului de semnătură, eliberarea actelor firmei și înregistrarea fiscală la ANAF. Poți face toate aceste proceduri singur sau poți apela la o firmă care se ocupă de toată această procedură dificilă. Astfel de servicii pentru înființare unei firme găsești la Dianex.ro, care îți oferă informații rapide și complete într-un timp foarte scurt.

Spațiul

Spațiul în care îți vei deschide restaurantul trebuie să fie strategic amplasat astfel încât profitul să fie cât mai mare. Sunt anumite criterii ale locul în care îți vei deschide afacerea la care trebuie să te gândești.  Locul trebuie să fie vizibil și accesibil clienților, atât cu mașina cât și pe jos. Poți alege să amplasezi localul într-un punct de interes, de exemplu în zona unei piețe. Desigur că, alegerea locului se face și în funcție de bugetul de care dispui, însă este recomandat să plătești o chirie mai mare pentru un spațiu populat de oameni, fiindcă profitul îți poate acoperi fără probleme această cheltuială. Totuși trebuie să fii atent și la competiția pe care o ai în zona pe care o alegi. Nu ar fi înțelept să alegi să îți deschizi afacerea lângă un alt restaurant cu același specific.

Meniul 

Este recomandat ca înainte de deschiderea localului să pui la punct și ce meniu vei avea. Astfel poți anticipa de ce echipamente ai nevoie și de câți oameni vei angaja. Totodată vei putea estima ce provizii să îți faci, dat fiind faptul că majoritatea alimentelor sunt perisabile și nu este indicat să faci risipă, fiindcă aduce doar o pierdere de timp și bani. În plus, dacă meniul este deja conturat, poți face și o estimare a prețurilor, lucru ce te va ajuta să îți calculezi și profitul. Studiază bine piața atunci când alegi produsele și cere oferte de la mai mulți distribuitori și furnizori, astfel încât să obții cea mai bună ofertă în raport calitate-preț.

Începutul unei afaceri este un pas important, care îți va schimba viața. Atunci când dedici timp și optezi pentru servicii de calitate te bucuri și de rezultate spectaculoase și venituri pe măsură. Clienții restaurantului tău vor reveni întotdeauna cu plăcere pentru a-ți gusta preparatele atunci când vor simți pasiunea cu care ai ales să îți conduci afacerea.

Sursă foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here