La începutul lunii acesteia Sala Polivalentă şi-a schimbat conducerea. Constantin Răduţă a demisionat în secret. Acesta a înmânat  hârtia prin care renunţa la post, celor din Consiliul de Administraţie. Postul a fost ocupat de un membrul al fostului PDL, un tânăr ce l-a sprijint pe Buda în campanie şi care a lucrat în Primăria Cluj-Napoca pentru Emil Boc. Vorbim astfel de Ionuţ Rusu.

 

Constantin Răduţă a specificat că nu există un motiv anume pentru care a renunţat la postul de director al Sălii Polivalente. Deşi în trecut au existat discuţii pe tema cum Polivalenta cheltuieşte banii publici, Răduţă spune că a preferat să lase conducerea pe mâinile unui tânăr.

“Mi-am înaintat demisia din motive personale. Mi-am încetat activitatea de la 1 iulie. Eu am o vârstă şi consider că la Polivalenta este un colectiv tânăr care va face treabă. Ionuţ Rusu este un băiat bun, capabil, care va putea conduce foarte bine activităţile ce se vor desfăşura la Polivalentă, a declarat Constantin Raduţă pentru cei de la Ziar de Cluj.

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie au luat act de decizia directorului Constantin Răduţă şi au confirmat că adevăratul motiv ar fi situaţia economică în care se află societatea ce administrează Sala Polivalentă. La următoarea şedinţă a CA vor fi stabilite criteriile pe care vor trebui să le îndeplinească candidaţii înaintea demarării concursului pentru ocuparea postului rămas vacant.

 

Pui de partid, şef de Polivalentă. Familia PDL s-a mutat în clădire

Gazeta de Cluj a scris despre mulţimea de angajaţi ai Sălii Polivalente ce au un lucru în comun: au fost membrii ai Tineretului Democrat Liberal. Ionuţ Rusu este unul dintre aceştia.

Cu puţină reticenţă dar cu bunăvoinţă Ionuţ Rusu a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări cu privire la poziţia pe care acesta a ocupat-o. Astfel că atunci când l-am întrebat de ce a demisionat Răduţă acesta a explicat că nu cunoaşte motive suplimentare faţă de cele exprimate public.

”Sincer, cel mai bine vă răspunde fostul director la astfel de întrebări. Ce pot eu să vă spun este că am avut o colaborare foarte bună cu Constantin Răduţă şi am făcut o echipă bună împreună. Motivele demisiei sale sunt de natură personală. Am colaborat în tot ce înseamnă bunul mers la instituţiei, de la probleme administrative, la programarea de evenimente. Până la urmă la tot ce înseamna condiţii pentru a atrage cât mai multe evenimente la Sala Polivalentă. Rezultatele nu au întârziat să apară. Din munca noastra este numărul mare de persoane care au trecut pragul dupa primele 5 luni ale anului a crescut la peste 200.000” explică Rusu.

 

Director interimar cu  o agendă pe termen lung

Deşi rămâne la decizia Consiliului de Administraţie să stabilească data în care mandatul de director interimar al lui Ionuţ Rusu se va încheia, acesta are deja obiectivele stabilite. Postul de titular pe post va putea fi  obţinut doar după câştigarea unui concurs în care teoretic ar trebui testate competenţele manageriale şi de conducere a unei instituţii precum Sala Polivalentă.

„ Sunt interimar pe funcţia de director general până la organizarea concursului pentru aceasta. Am fost desemnat de către Consiliul de Administraţie pentru a conduce interimar societatea. În trecut am ocupat funcţia de director administrativ al societăţii în cauză. Bineînţeles că la terminarea mandatului o să prezint un raport de activitate cu tot ce am făcut cât timp am ocupat această funcţie” spune Ionuţ Rusu.

Acesta şi-a propus trei obiective principale ce au legătură strânsă cu planurile lui Emil Boc.

„Ca obiective ce mi le-am propus spre realizare în perioada imediat următoare sunt :pornirea parkingului subteran, implementarea sistemului de ticketing al Sălii şi desigur atragerea evenimentelor de bună calitate din Bucureşti înspre Cluj” completează acesta.

 

Prietenul din Consiliul Local, Radu Constantea îi va sări în ajutor pe problemele economice

Consilierul local Claudia Anastase dădea tonul dialogului de dezbatere în primăvara acestui an, cu privire la cererea de bani pentru Sala Polivalentă. Principala ei grijă era că dacă Primăria Cluj-Napoca e acţionar în egală măsură, de ce să nu contribuie şi RADP, celălalt acţionar al sălii, la cheltuieli.

„Aş ridica o problemă legată de Sala Polivalentă şi anume majorarea capitalului social al ei. Noi acolo la Sala Polivalentă suntem asociaţi cu RADP-ul, dacă nu mă înşel. Ce facem cu RADP-ul în situaţia aceasta, pentru că după ce ni se prezintă un buget al sălii care nu e pe pierdere, un buget estimativ, ce indică profit, acum observăm că se află pe pierdere. Acum se discută despre un proiect de hotărâre pentru majorarea capitalului social, deci se pune în discuţie premisa că cei de acolo sunt pe pierdere.  Sala Polivalentă are un potenţial vizibil şi totuşi nu îl vedem. Dar mi se pare ingrat că la orice clădire construim, orice creăm în acest oraş să trebuiască constant să majorăm capitalul social. Ce poate spune acest aspect despre competenţa managerială a Sălii Polivalente?”, declară Claudia Anastase.

Răspunsul la întrebările acesteia vineau atunci din partea colegului ei Radu Mihai Constantea, care propune şi o idee prin care Sala Polivalentă să obţină bani: să-şi vândă brandul diferitor firme, temporar.

rusu ionut net„În primul rând, dacă ne uităm pe buget, aproape 30-33% din bugetul de cheltuieli înseamnă impozitul pentru clădire. Cât despre profit, nici în Germania nu au vreo Sală Polivalentă care la sfârşitul anului să fie pe plus. Practic, şi comunitatea trebuie să îşi asume responsabilitatea. Noi, Consiliul Local, ne-am asumat construcţia şi investiţia şi tot ce ar însemna o posibilă majorare de capital social. Legat de proiect, desigur, au fost discuţii şi cu alţi consilieri locali şi  urmează să găsim o variantă şi cu cei din executivul primăriei pentru a găsi o soluţie de a brand-ui numele său. În alte ţari,SUA sau Germania,sălile multifuncţionale îşi vând brandul de nume pe o anumită sumă de bani şi pe o anumită perioadă de timp. Urmează să studiem cadrul legal pentru această speţă şi să încercăm să compunem un proiect de hotărâre ce ar ajuta Sala Polivalentă să producă venituri mai mari. Momentan acest aspect este în stadiu de propunere”, argumentează consilierul local Radu Constantea.

Radu Constantea şi Ionuţ Rusu au fost colegi de partid în vechiul TDL şi sunt în prezent în PNL. Faptul că acesta manifestă un interes de ajutorare pentru Polivalentă nu este o coincidenţă. Rusu este prieten cu Constantea şi înafara orelor de program.

„Colaborez cu  Radu Constantea. Este vorba şi de o relaţie de subordonare între Polivalentă şi Consiliul Local, ei sunt acţionari la această societate. De asemenea voi colabora şi cu restul membrilor din instuţia administrativă locală. În ceea ce priveşte relaţia mea cu Constantea, informaţiile merg din ambele sensuri. Mă bucur de fiecare dată când cineva îşi va manifesta un interes faţă de Sala Polivalentă” încheie Ionuţ Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.