Trebuie să recunoașteți că ultimul mare piron bătut în capul justiției din România n-a fost încă scos. O fi plecat generalul Dumbravă Dumitru prin cine știe ce pensie sau consiliu de administrație, a izbutit uscatul și smucitul de Florian Coldea să joace rolul de profesor ajuns de rîsul studenților, a șters-o Sebastian Ghiță în Serbia, s-au ascuns artiștii statului de drept cu generali și generălese prin tot felul de cotloane, scrie Cornel Nistorescu în cotidianul.ro.

Dar unul a rămas în vîrful piramidei: George Maior. La el încă nu s-a ajuns. Mai important decît Klaus Iohannis, mai amestecat în jocurile de putere decît Dragnea, Tăriceanu sau Viorica Dăncilă la un loc, George Maior, băiatul profesorului de la Cluj cu legături externe mai complexe decît ale Guvernului român, se clatină și transpiră chiar în inima Americii. George Maior a fost devoalat de Horia Georgescu de la ANI ca artizan al unor dosare penale ticluite pentru tot felul de personaje care îi stăteau în cale.

Maior s-a insinuat în structurile de putere ale statului român cu o abilitate de agent sau de super acoperit. Cum s-a lipit de Victor Ponta și în ce scop? Cum a ajuns preferatul lui Traian Băsescu pentru funcția de director la SRI? Vă dați seama ce glumă sinistră a făcut Traian Băsescu atunci cînd a zis că a numit un om de la adversarii săi politicii, adică de la PSD, cînd el de fapt numise unul de la americani? Cum au fost montate protocoalele și cum au fost puse în operă?

Cîți politicieni români au fost executați la comandă? Cîți oameni de afaceri români și-au văzut afacerile prăbușite la ordine necunoscute?
Ce fel de afaceri și ce fel de contracte au dobîndit firmele SRI ca efect al prieteniei dintre naș și fin, adică dintre necoptul premier român și vulturul cu ochelari de la SRI? Nu știa Klaus Iohannis că la ordinul lui Maior i s-a întocmit un dosar? L-a desemnat pentru conducerea SRI de frică sau la ordin extern?
Povestea lui George Maior în fruntea unui grup de putere din care mai făceau parte și Gabriel Oprea și Florian Coldea, și Codruța Kovesi și Horia Georgescu rămîne încă învăluită în mister. Cîțiva ani buni a dominat și controlat structurile de putere.
Apariția Secției Speciale pentru investigarea Magistraților a deschis calea spre investigarea acestor mecanisme oculte ale puterii. Asta a și făcut ca toată mafia politică, inclusiv susținătorii externi să încerce o blocare sau chiar o desființare a acesteia. Probabil că boala lui George Maior, devenit cu timpul un fel de creier al grupului de la Cluj (în care Vasile Dîncu era doar creierul mic, specializat în speculații spectaculoase), asta și ascunde. O speranță legată de prăbușirea secției.
Nu mă aștept ca acoperiții din Ambasada României în SUA să-l filmeze cu telefonul pe fostul sforar din fruntea SRI, travestit în ambasador. Unitatea de la Washington trebuie să fie fără fisură. În schimb la București, George Maior este un fel de securist în plus, care se apropie de un decont al perioadei de mare randament a Binomului.

Iata ce transmitea agenția Mediafax privitor la boala și curajul fostului cap al SRI din perioada marilor abuzuri ale regimului Băsescu:
Fostul director SRI George Maior, actualmente ambasadorul României la Washington, a transmis, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) că nu se va putea prezenta la audierea de joi, 23 mai, din motive care ţin de sănătate.
El a fost citat de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) pentru joi, 23 mai, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare“.

Sursa: Cornel Nistorescu – cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here