Companiile digitale mari din SUA – Facebook, Google, Microsoft – sunt înfiltrate treptat de serviciile de informații militare israeliene. Paul Singer, unul din acționarii Fondului Proprietatea, se află în spatele acestei operațiuni care are ca și scop spionarea și cenzurarea naționaliștilor pe internet. Singer este un personaj bine înșurubat în România, ”coleg” cu Mark Gitenstein, fostul ambasador SUA la București, încă un personaj extrem de influent în România, prin poziția pe care o ocupă în conducerea Fondului Proprietatea, acționar și administrator al celor mai importante companii energetice românești. Totodată, Gitenstein a creat mișcarea ”ReStart România”,o platformă online, unde românii se pot implica în lupta împotriva corupţiei şi abuzurilor pe care le fac politicienii, adică o operațiune care a scos în stradă zeci de mii de români.

Miliardarul Paul Singer, deținător al fondurilor Elliott Management care este unul din acționarii Fondului Proprietatea, a creat o organizație non-profit numită Start-Up Central Nation (SUNC), ce lucrează alături de Mossad pentru a spiona și a cenzura internetul occidental. Un articol de pe site-ul MintPress spune despre această legătură că este una îngrijorătoare: ”Legăturile dintre Start-Up Central Nation (SUNC) – proiectul miliardarului Paul Singer și serviciul israelian de informații militare Unitatea 8200 sunt îngrijorătoare din mai multe motive, dintre care unul este că Unitatea 8200, adesea comparată cu National Security Agency (NSA) – Agenția Națională de Securitate din SUA, este strâns coordonată cu agenția de informații israeliene Mossad și recoltează aproape 90% din informațiile obținute de guvernul israelian, conform fostului director al Unității 8200, Yair Cohen. Acesta a declarat revistei Forbes în articolul „Inside Israel’s Secret Startup Machine” din 31 mai 2016: „Nu există nici o operațiune majoră din partea Mossad sau a oricărei alte agenții de informații de securitate, unde 8200 să nu fie implicat”.

Facebook, Google, Microsoft împânzite de foști agenți militari israelieni

De la înființarea SUNC, numărul foștilor membri ai Unității 8200 în pozițiile cheie din companiile americane de tehnologia informației (IT) a explodat. O analizărealizată de MintPress pe 200 de conturi LinkedIn ale foștilor agenți militari israelieni, confirmă numărul mare al foștilor membri ai Unității 8200, care ocupă poziții importante în conducerea sau direcția Microsoft, Google, Facebook.

La Microsoft, managerii a cel puțin 15 dintre produsele și programele companiei – inclusiv cei mai importanți manageri pentru inginerie, strategia de produs, analiza amenințărilor și afacerile de informații stocate „în cloud” – și-au afirmat pe LinkedIn apartenența la Unitatea 8200 (agenție de informații militare externe din Israel). În plus, directorul general al Centrului Israelian de Cercetare-Dezvoltare Microsoft este, de asemenea, membru al Unității 8200. În total, din cele 200 de conturi analizate pe LinkedIn, 50 lucrează în prezent pentru Microsoft.

În mod similar, la Google, 28 de foști membri ai Unității 8200 au fost identificați prin conturile lor LinkedIn. Printre aceștia, directorul Google pentru inginerie, managerul său partener pentru strategie, două piețe de pionierat pentru creșterea grupului, managerul lor tehnic și șase manageri de produse și programe, inclusiv managerul de cercetare privind încrederea și Securitatea Google.

Facebook are, de asemenea, mai mulți membri ai Unității 8200 în pozițiile sale cheie, dar mai puțin decât la Google și Microsoft. MintPress a identificat cel puțin 13 persoane care lucrează la Facebook, inclusiv directorul său pentru inginerie, managerul principal pentru Wi-Fi expres. Un fapt notoriu: Facebook a colaborat în ultimii ani cu guvernul israelian pentru a-și face criticii să tacă.

Această înfiltrare a fost pusă în practică de oligarhul Paul Singer, marile companii IT din SUA, precum Google sau Facebook și serviciile secrete israeliane.

Influenți în România

Acest subiect a fost dezbătut și de către jurnaliștii de la Justitiarul.ro care afirmă că Paul Singer este foarte bine înşurubat în România, deținând. Elliott Associates, cel mai mare fond străin acţionar al Fondului Proprietatea. Fondul american Elliot, înfiinţat de miliardarul Paul Singer, supranumit în cercurile financiare internaţionale Bestia Neagră sau Vulturul de pe Wall Street pentru modul în care a câştigat miliarde de dolari de pe urma unor companii şi naţiuni falimentare, are în administrare la nivel global active de 27 mld. dolari, potrivit Forbes. 

Elliott Associates a devenit în România principal acţionar al Fondului Proprietatea, impunând practic, alături de al doilea cel mai mare acţionar, fondul englezesc City of London, conducerea uriaşul fond românesc „Proprietatea“ în frunte cu fostul ambasador SUA Mark Gitenstein (evreu şi el) şi cu Sorin Mîndruţescu, managerul pe România al importantei companii americane Oracle.

Despre Mark Gitenstein se cunoaște că este un sforar politic, creând și mișcarea ”ReStart România”. Încă din vara anului 2012, Gitenstein vorbea despre despre mobilizarea tinerilor din țara noastră, reuniți într-un program deștept, respectiv „Restart România“.

„Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit «Restart România». Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a Internetului în lupta împotriva corupției. 100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din pădurile dumneavoastră până la mita din spitale și parcatul ilegal. Acești cetățeni reformatori folosesc Internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastră numiți mentalitatea corupției. Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educaţional, peste 40.000 de români au răspuns apelului. Acești 140.000 de «restarteri», cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții“, declara Gitenstein în Hotnews.

Cât despre implicarea lui Gitenstein în Fondul Proprietatea, Ingrid Mocanu a formulat în 2017 un denunț penal la DNA împotriva fostului ambasador SUA în România în care îl acuză pe Gitenstein de trafic de influență, în legătura cu afacerea Fondul Proprietatea.

Ingrid Mocanu a declarat că deține date și informații potrivit cărora Gitenstein a intervenit pe lângă fostul președinte Traian Băsescu și pe lângă fostul premier Emil Boc astfel încât administrarea Fondului Proprietatea să fie încredințată societății americane Franklin Templeton. Mocanu a solicitat audierea celor doi în calitate de martori și spune că traficul de influență exercitat de Gitenstein a mers până la Hillary Clinton, neexcluzând inclusiv chemarea acesteia ca martor în proces.

Ingrid Mocanu amintește că în schimbul traficului de influență exercitat de aceștia pe lângă oficialii statului român, Mark Gitenstein a făcut o înțelegere cu acționarii Franklin Templeton să-l angajeze la finalul mandatului de ambasador, ceea ce s-a și întâmplat.

În opinia lui Ingrid Mocanu, faptele lui Gitenstein încalcă inclusiv Legea privind practicile de corupție în străinătate, astfel încât fosta vicepreședinta ANRP anunță că va formula o sesizare și către autoritățile judiciare competente din SUA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here