La sfârșitul lunii decembrie, consilierii județeni au convocat o ședință extraordinară pentru a-l demite pe Mihai Seplecan din funcția de președinte al CJ Cluj și pentru a-l numi pe liberalul Marius Mânzat pe acest post. Ilegalitatea acestui demers este analizată în prezent de juriști și însuși de prefectul Vușcan.

Prima explicație pentru care prefectul județului, Gheorghe Vușcan nu a făcut nici un demers în prezent împotriva ilegalității, comisă de consilierii județeni este că legea îi permite să lungească cercetarea speței. Timp de șase luni Vușcan poate analiza și re-analiza dacă acțiunile aleșilor județeni sunt legale.

„Noi avem șase luni la dispoziție să analizăm legalitatea acestei hotărâri. Noi am primit din partea CJ Cluj materialele însă exista o eroare de redactare. Le-am comunicat acest aspect și urmează să ne trimită hârtiile refăcute. În prezent sunt juriști ce discută și studiază materialele pentru a verifica legalitatea hotărârii. Cazul lui Seplecan nu este asemănător cu cel al lui Oleleu. Sunt spețe diferite. Atunci , dacă bine îmi amintesc, au fost doua hotărâri, una pentru a-l elibera din functie pe Ioan Oleleu și una prin care  trebuia revocat.

Din câte știu eu, în prezent s-a verificat și s-a constatat că s-au îndeplinit toate condițiile formale, în procedura de demitere a lui Mihai Sepleca, iar acum se studiaza dacă acea ședință(ședința în care l-au dat jos pe Sepelecan din funcția de președinte al CJ Cluj) a intrat într-adevăr la sedință cu situatie  excepțională. Plus de asta, chestiune e că există un proces pe rol în legatură cu diploma lui Mihai Seplecan” declară pentru Gazeta de Cluj, prefectul județului, Gheorghe Vușcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.