STUDIUM GREEN  anunță prima precertificarea EDGE din România  pentru proiectul rezidențial WINGS.

WINGS este primul ansamblu rezidenţial din România dublu certificat (EDGE și GREEN HOMES), care a primit certificarea la nivel de proiect EDGE <Excellence in Design for Greater Efficiencies>, lansat de către Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. Auditul independent a fost realizat de către Green Business Certification din SUA prin compania de consultanță Green Building Consulting. 

Conform auditului EDGE, proiectul depășește limita de performanță de 20% îmbunătățire comparativ cu clădirile standard la categoriile energie, materiale și apă. Cel mai ridicat nivel de performanță fiind identificat la categoria eficiență energetică, ceea ce înseamnă facturi mai mici pentru ocupanți în perioada de operare. 

Certificarea EDGE vine în completarea soluțiilor sustenabile implementate prin sistemul de certificare GREEN HOMES și confirmă la nivel internațional nivelul de performanță superior al proiectului WINGS.

Proiectul WINGS vizează o abordare holistică prin implementarea măsurilor și a soluțiilor precum sisteme inovatoare de colectare separată la sursă inclusiv pentru biodeșeuri, materiale sustenabile premium cu carbon încorporat redus și non-toxice, grădini urbane organizate după principii de permacultură, stații de încărcare a mașinilor electrice, peste 2000 mp de terase înierbate, eficiența energetică superioară, unități sanitare cu debit redus de apă, iluminat LED inteligent, opțiune pentru monitorizare SMART a consumurilor în locuințe, design bioclimatic și biofilic – amenajarea spațiilor comune cu elemente naturale variate, 228 de spații pentru parcarea bicicletelor.

Despre STUDIUM GREEN

Studium Green este liderul pieței imobiliare din Transilvania și primul dezvoltator din România care a construit ansambluri rezidențiale verzi. Cu un Green Award oferit de Romania Green Building Council pentru primul proiect rezidențial certificat verde din România și o dublă nominalizare la SEE Property Awards al EuropaProperty, Studium Green și-a adjudecat poziția de pionier și lider de piață pentru sectorului rezidențialelor sustenabile din România. În prezent, peste 70 % din portofoliul Studium Green au fost certificate sau se află în curs de certificare.

Studium Green și-a asumat încă din 2012 angajamentul de a  construi responsabil, în conformitate cu cele mai înalte standarde și cerințe Green Homes, dezvoltate de România Green Building Council. În cei 16 ani de experiență, Studium Green a dezvoltat un portofoliu de peste 1.600 apartamente, 9.400 mp terase verzi și 7.500 mp spații comerciale și birouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here