Mâine, în spațiul de evenimente deschis pe strada Horea 33 (H33), se va organiza în colaborare cu USAMV o întâlnire la ceaun în cadrul căreia vor avea loc degustări de zacuscă şi întâlniri cu specialiști și cercetători de la USAMV, care aduc şi produse tradiționale, specifice sezonului. Asociația Urbannect organizează în cadrul proiectului Orașul Acasă – 2018, ediția a doua de „Toamnă la H33”, în 12-14 octombrie. Se inaugurează şi programului AgroHub, desfășurat în parteneriat cu USAMV.

USAMV Cluj-Napoca va participa, în premieră, ca partener, la eveniment, în 12 octombrie, când va celebra Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Universitatea va participa cu specialiști și cercetători, dar și cu produse tradiționale, specifice toamnei. Astfel, cercetătorul științific Doina Clapa, de la Stațiunea de Cercetări Horticole a universității, va prezenta culturile in-vitro și rolul lor în agricultură din prezent, Departamentul de Fitotehnie (Facultatea de Agricultură) va participa cu un specialist care va vorbi despre cultura plantelor aromatice, a lavandei, aloe vera și ceea ce se produce derivat, în timp ce Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii va participa la eveniment cu stupul de albine de observație și viermi de mătase, dar și prin masterandul Kovacs Szilveszter, care va prezenta pentru degustare produsul local ”Brânză de Hoia” și va explica tehnologia proprie de producție.
De asemenea, Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) a USAMV Cluj-Napoca va prezenta fructe de sezon din producția proprie – soiuri de mere și de struguri -, precum și must sau suc de mere.

În 13 octombrie începând de la ora 12.00, Vali Coman (Big Boletus) este gazda Cămării Gospodarului. Gospodinele și gospodarii sunt chemați să aducă de acasă produse conservate pentru iarnă, zacuști, dulcețuri, și alte bunătăți, pentru a construi cămara din care toți oaspeții sunt invitați să guste. E anunţat şi un ceaun și workshop de murături.
În curtea fostului spaţiu industrial vor fi aduse şi produse agroalimentare, pe care le vor comercializa producătorii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here