Zeci de angajaţi ai Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” au manifestat, joi şi vineri pentru a cere sprijinul prefectului judeţului Cluj în declanşarea unei acţiuni care să ducă la anularea deciziei de numire a trei membri în Consiliului de Administraţie al aeroportului, care, consideră manifestanţii, nu sunt specialişti şi au fost numiţi pe alte criterii decât cele cerute de lege.

Protestatarii au avut pancarte cu următoarele mesaje: “Domnule prefect, aplicaţi legea” şi “Atacaţi HCJ 33/2019”.

Sindicatul anunță că a transmis o serie de revendicări, atât Conducerii Aeroportului, cât și Consiliului de Administrație al Aeroportului la care Consiliului de Administrație nu a catadicsit să răspundă.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 62 / 2011 a dialogului social, membrii sindicatului au decis cu majoritate de voturi declanșarea conflictului colectiv de muncă în vederea soluționării revendicărilor formulate.

Principalele revendicări au fost de majorare a salariilor, de acordare a voucherelor de vacanță pentru anul 2019, predarea a 173 de locuri de parcare auto din incinta aeroportului, necesare angajaților, acceptarea dialogului membrilor Consiliului de Administrație cu reprezentanții sindicatului și altele.

”Întrucât Consiliul de Administrație nu a aprobat, prin hotărâre de CA, Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019, nu s-a putut finaliza negocierea privind revendicările solicitate.

Poate unii vor spune “Ei, mare lucru!”…Cu toată simpatia, îndrăznim să îi contrazicem, deoarece, ca mulți angajați ai altor enități din domeniul aviației civile, în vederea alinierii cu aceștia în ceea ce privește salarizarea, nouă ne este respins acest drept prin lipsa aprobării bugetului mai sus menționat, majorarea salariilor angajaților fiind o discuție care…nici măcar discuție nu mai este. Ba mai mult, membrii sindicatului au fost tratați cu lipsă totală de considerație din partea noilor membri ai CA-ului, aceștia nedorind nici macar să-i vadă, d-apoi să-i asculte!

Totodată, această acțiune cu caracter subterfugiu, prin care bugetul din speță nu a fost aprobat, nu face decât să concretizeze încă o dată acțiunile subversive îndreptate asupra activității și dezvoltării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.

Potrivit reprezentantului Sindicatului Independent din cadrul aeroportului clujean, Ana-Maria Creţu, cele trei persoane au fost numite în Consiliul de Administraţie provizoriu în februarie 2019 în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Cluj.

Unul dintre neajunsurile faptului că bugetul nu a fost adoptat este şi acela că proiectul construirii unei căi de rulare paralelă cu pista stagnează, ceea ce poate duce atât la o întârziere în planurile de zbor, cât şi la o dezvoltare mai lentă a aeroportului, respectiv pierderea unor oportunităţi.

Ea a explicat că anumite companii aeriene reproşează conducerii lipsa unui ritm mai susţinut de dezvoltare, spunând că tocmai de aceea aleseseră aeroportul clujean, datorită perspectivelor bune.

Cei aproximativ 80 de sindicalişti au rămas în faţa Prefecturii Cluj timp de o oră, urmând să revină şi vineri pentru a-şi spune nemulţumirile. Ei aşteaptă ca o delegaţie care să îi reprezinte să fie primită de prefectul Aurel Cherecheş.

Următoarea acţiune planificată va avea loc în 14-15 mai în Piaţa Unirii, unde ar urma să vină 250 de persoane la protest.

Această acţiune este a cincea de acest fel pe care Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” o organizează pentru a cere sprijin sau pentru a protesta împotriva unor decizii ale CJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here