Numele lui Augustin Lazăr, fostul procuror general al României, apare în 30 de dosare penale. Informația a fost furnizată duminică seara în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3. E vorba de dosare constituite ca urmare a unor plângeri penale.

Lazăr este acuzat de infracțiuni precum crime împotriva umanității, abuz în serviciu, constituirea de grup infracțional, fals în declarații și favorizarea făptuitorului.

Printre cei care l-au denunțat se află avocatul Aurelian Pavelescu și avocatul lui Ion Iliescu, care a depus o plângere în dosarul revoluției.

Dosarele sunt instrumentate de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, iar până acum urmărirea penală ar fi fost începută doar in rem, adică față de faptă, nu față de persoane.

Situația amintește de cea a Laurei Codruța Kovesi. La scurt timp după ce a apărut public informația că este vizată în 18 dosare penale, fosta șefă a DNA a fost pusă sub acuzare de Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie în primul său dosar constituit ca urmare a denunțului făcut de Sebastian Ghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here