Zeci de școli din județul Cluj vor fi verificate de Corpul de control al Ministerului Educației, a anunțat ministrul de resort Sorin Câmpeanu.

Verificările vor viza inclusiv unităţile de învăţământ care au o rată mică de vaccinare anti-COVID, arătând că ea are legătură cu poziţia directorilor referitoare la acest subiect.

„Corpul de control va merge mâine şi va vedea la faţa locului cazuri concrete (…) Am triplat numărul de echipe. (Vor verifica – n.r.) în primul rând respectarea regulilor sanitare, după care raportarea ratei de vaccinare şi (…) care sunt cauzele pentru o rată de vaccinare de 12%, ruşinoasă. (…)

Avem licee sanitare cu rată de vaccinare de 30 şi ceva la sută. (…) Am colegi foarte pricepuţi în domeniul juridic, vor propune exact acele măsuri care e încadrează în limitele legii”, a declarat Cîmpeanu duminică, la Digi 24.

Ministrul a afirmat că există o legătură între rata de vaccinare din şcoli şi atitudinea directorilor faţă de acest subiect.

„Acolo unde directorul este anti-vaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare. Acesta este adevărul. Nu e normal să fii cadru didactic, să fii un exemplu pentru elevi şi să nu înţelegi importanţa şi necesitatea vaccinării, să nu înţelegi progresul ştiinţei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Lista unităților școlare cu rata de vaccinare a personalului mai mică de 60% a fost publicată de Gazeta de Cluj AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here