Râul Someșul Mic și lacurile din Gheorgheni au fost curățate la începutul săptămânii trecute. Au fost colectate 40 de tone de vegetație acvatică în cinci zile.

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tișa a realizate operațiuni de curățare și a răului Someșul Mic, dar și a lacurilor din Gheorgheni în această perioadă extrăgând nu mai puțin de 40 de tone de vegetație acvatică. Până acum, doar lacul 1 din cartierul Gherogheni și o porțiune restrânsă de pe râul Someșul Mic a fost curățată.

Intervențiile continuă și în perioada următoare chiar dacă activitățile de curățare subacvatică sunt restrânse de condițiile meteorologice. De asemenea și programul de uzinare al acumulărilor în amonte sunt un factor decizional pentru aceste activități de curățare, deoarece utilajul amfibiu nu poate funcționa la un debit mai mare de 10 metri cubi pe secundă.

Plantele care se formază la suprafața apelor trebuie îndepărtate în perioada lor de înmulțire pentru a nu se ajunge la o răspândire rapidă a acestora și ulterior la o înlăturare greoaie a acestora.

Lorena Beatrice Pintilie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here